Videóval frissítve

2024.03.03. 17:30

Az El Caminóról hallhattak élménybeszámolót a rákóczifalvaiak

Élvezetes előadást tartott a vándorútról Héjja János a Macimúzeumban, amely egyre több kulturális rendezvénynek ad otthont.

Kovács Berta

Héjja János az El Camino zarándoklatáról tartott színvonalas előadást csütörtök este Rákóczifalván, a Macimúzeumban. Az „1 143 540 lépés szabadság” címmel megtartott programon úgy elrepült az idő, hogy a hallgatóság észre sem vette. Nem csoda, Héjja János magával ragadó élménybeszámolója minden részletre kiterjedően taglalta a közel egy hónapos nagyszabású vándorlás legkülönfélébb mozzanatait, aspektusait. 

A Macimúzeumban osztotta meg élményeit Héjja János
Forrás: Beküldött fotó

Beszélt arról, hogy sikeres nagyvállalkozóként szerette volna kipróbálni, milyen az, ha egyszer csak kiszakad a mindennapi mókuskerékből, ehhez pedig az elcsendesedés és a befelé fordulás ikonikus módját, az El Caminót választotta. Vázolta hallgatóságának az út kihívásait, bemutatta az érintett helyszíneket, az ottani szokásokat, szót ejtett arról is, miként lehet bírni a hosszas gyaloglás, majd összegezte a tapasztalatait, a vándorút lelki hatásait, eredményét. A hallgatóság legtöbbje itt tudta meg azt is, hogy az El Caminora vállalkozók az út során egy kis útikönyvet visznek magukkal, amit az egyes helyszíneken lepecsételnek, a végén pedig ezt bemutatva a vándor egy „diplomát” kap.

A beszámolót követően ha valakiben még maradtak kérdések, azt feltehette az előadónak.

Héjja János az El Caminoról tartott előadást
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!