„Imi, mondj egy verset”

2024.04.14. 06:55

Szolnokon járt mindenki Csoki bácsija, Csuja Imre – videóval

Verset bármikor, bárhol lehet mondani – Csuja Imre önálló verses műsorának ez az élmény az ihletője. A hetven perces előadással szombaton a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban örvendeztette meg a nagyérdeműt.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Gyönyörű és közismert verseket hallhattak az érdeklődők szombaton a Verseghy Ferenc Könyvtárban, Csuja Imre előadásában. A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész hetven percen át szavalta a költeményeket.

Csuja Imre
Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész látogatott Szolnokra
Fotó: Nagy Balázs

– Minden évben igyekszünk felmérni olvasóink, látogatóink körében, hogy melyik előadó, művész előadását, műsorát látnák szívesen. Csuja Imre neve korábban is felvetődött már, de idén sikerült megszerveznünk vele ezt az eseményt – mondta Balogné Szabó Anita, a Verseghy Ferenc Könyvtár közönségkapcsolati vezetője. Az intézmény kollégája hozzátette, minden évben igyekeznek ismert művészeket hívni a magyar költészet napjára.

– Az „Imi, mondj egy verset” a művész úr egy állandó, önálló irodalmi műsora, amivel járja az országot. Klasszikus műveket hallhatunk tőle, hetven percben – részletezte Balogné Szabó Anita. Hozzátette, színművész az egyes vers-blokkokat a színházi, illetve szakmai életéből vett történetekkel, példákkal színesítette.

A telt házas eseményre minden jegy elkelt, összesen százötven vendég élvezhette a népszerű művész előadását.

– Az érdeklődők a könyvtár kölcsönzőpultjában tudtak elővételben jegyet váltani az eseményre, amelyek igen gyorsan elfogytak – mondta a közönségkapcsolati vezető. Csuja Imre verseire leginkább a negyven és hatvan év közötti korosztály volt kíváncsi.

Csuja Imre
Rengetegen voltak kíváncsiak Csuja Imre előadására a szolnoki könyvtárban
Fotó: Nagy Balázs

A könyvtárban egyébként igen nagy hangsúlyt fektetnek a költészet napi programokra.

– A legkisebbektől a legidősebbekig mindenkire gondoltunk. Szombaton reggel az ovisok versmondó versenyét élvezhették az érdeklődők, harminc apróság szavalt örömmel. Csuja Imre előadását követően pedig este költészet napi kvíz estet szerveztünk, amire minden évben sokan jelentkeznek – részletezte Balogné Szabó Anita.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!