Jótékonyság

2024.04.19. 11:35

Egy fiatal lány gyógykezelésére gyűjtöttek Mága Zoltán szolnoki koncertjén – galériával

A húszéves lány felgyógyult a leukémiából, ám utókezelésének költsége meghaladja a család erejét.

Mészáros Géza

Csodálatos műsort adtak

Fotó: Mészáros János

Mága Zoltán, Szolnok díszpolgára, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, valamint meglepetésvendégei csütörtökön este jótékonysági koncertet adtak a Szolnoki Szigligeti Színházban. Az előadók és a hangverseny szervezői az est bevételét a húsz esztendős Csontos Csenge gyógyítására ajánlották fel.

Csontos Csenge is részt vett az eseményen
Fotó: Mészáros János

A korábban a röplabdasportban is igen sikeres szolnoki Csontos Csengénél 2019-ben, 15 éves korában diagnosztizálták az orvosok a leukémiát. Ráadásul annak egy igen veszélyes, agresszív válfaját. A kemoterápiás kezelés eredményesnek bizonyult, viszont a járulékos betegségek miatt kerekesszékbe kényszerült. Csenge még mindig utókezelésekre jár, így várhatóan és remélhetően visszaszerzi járóképességét. A debreceni klinikán történő kezelés-sorozat azonban már nem államilag finanszírozott beavatkozás, ezért a fiatal lánynak és családjának jelentős támogatásra van szüksége.

A csütörtök esti színházi Mága-koncerten összegyűlt adomány is Csenge rehabilitációját szolgálja… A jótékonysági eseményen a közönségtől összegyűlt hétszáznegyvenegyezer forintot Szalay Ferenc polgármester a saját keretéből egymillió forintra egészítette ki, egy magánszemély, Novák Csaba pedig további félmillió forintot ajánlott fel a fiatal lány gyógyíttatására. Mindezen felül Mága Zoltán bejelentette, hogy a szolnoki Hetényi Géza kórház gyermekosztálya eszközparkjának bővítéséhez ötszázezer forinttal járul hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!