Személyes relikviák

2024.04.08. 12:00

Új műtárgyakkal gazdagodott a kunszentmártoni múzeum

Nagy népszerűségnek örvend a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum időszaki kiállítása. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a város híres szülötteit bemutató tárlatot Szabó Zsófi édesanyjával is meglátogatta nemrégiben.

Pakainé Pusztai Nóra

A Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum tavaly márciusban megnyitott időszaki kiállításában a város híres szülötteinek életét, munkásságát mutatják be. Ahogy arról korábban beszámoltunk a tárlatot a Magyar Géniusz Program támogatásával valósíthatták meg. Szabó Gyula lánya Szabó Zsófi néhány hónapja a tiszazugi városban járt édesanyjával. Azt a döntést hozták, hogy a „Legendák, akik ma is velünk élnek” című kiállítás Szabó Gyulát bemutató tárgyait és dokumentumait felajánlják a múzeumnak. Az ajándékozott relikviák között található a színésznek 2007-ben átadott, Csillagok Fala emlékszobor.

A kunszentmártoni múzeumban őrzik ezután Szabó Gyula relikviáit
Forrás: Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közösségi oldala

– Már annak is nagyon örültünk, hogy néhány személyes emléket kiállíthatunk. Úgy tűnik a kápolnában méltó helyet találtunk a tárgyaknak – mondta Hegedűs Krisztián, az Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatója. Hozzátette, szeretnék tartani a jövőben is a kapcsolatot a Szabó családdal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!