Esti koncert

2024.06.24. 18:42

Időutazás: a középkorba repítette közönségét a Bordó Sárkány együttes

Múzeumok, galériák éjjel-nappal címmel rendeztek kulturális és művészeti programsorozatot június 22-én, szombaton Jászberényben. A rendezvény egyik fénypontjaként a Bordó Sárkány együttes középkori világzenével örvendeztette meg a közönséget a Jász Múzeumban.

Illés Anita

Hangverseny, kiállítás, közös alkotás, mesés előadás, Bordó Sárkány koncert gazdagította a Múzeumok, galériák éjjel-nappal című programsorozatot szombaton Jászberényben. A szervezők a Múzeumok Éjszakája alkalmából három helyszínen várták az érdeklődőket.

Bordó Sárkány,koncert,jászberény
Középkori hangulatba ültetett világzenét játszott a Bordó Sárkány együttes a Jász Múzeumban. 
Fotó: Pesti József

Középkori muzsika csendült fel a Bordó Sárkány előadásában 

A tartalmas program már délelőtt elkezdődött a Szikra Galériában, ahol Farkas Edit a Hamza Múzeum igazgatója, Szikra István galériatulajdonos és Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd a Palotásy János Zeneiskola AMI növendékeinek és művésztanárainak „Ecset és húr” című korszakokon és stílusokon átívelő hangversenye nyitotta a rendezvényt. A képzőművészet is fókuszba került, a 100 éve született Litkei József festményeit és a galéria állandó kiállítását csodálhatták meg a művészetkedvelők. Délután a Hamza Múzeum közösségi festésre hívta az alkotni vágyókat. A Jász Múzeum este hat órakor tárta ki kapuját, a Kelepelő Bábcsoport és a Gulliver Színpad előadásai a gyerekeket szórakoztatták. A hangulatos esten a Bordó Sárkány együttes is fellépett


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!