Kulturális kavalkád

2024.06.22. 12:30

Múzeumok Éjszakája: három helyszínen is színes programokkal várják az érdeklődőket Jászberényben

Éjjel-nappal változatos programokat ígérnek a szervezők. A Jász Múzeum, a Hamza Múzeum és a Szikra Galéria idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Célja, hogy közelebb hozza a kultúrát, a művészetet és a kiállítóhelyeket az emberekhez.

Illés Anita

A Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett program június 22-én, szombaton 10 órakor köszöntőkkel kezdődik Szikra Galériában, majd „Ecset és húr” címmel a Palotásy János Zeneiskola AMI növendékei és művésztanárai adnak hangulatos ünnepi koncertet. 

Múzeumok Éjszakája
Minden évben népszerű a Múzeumok Éjszakája program Jászberényben is. Tavaly az igazi világszenzációnak számító kétezer éves orvosi sír titkai tárultak fel a Jász Múzeumban
Fotó: Pesti József

Középkori világzenével csábít a Múzeumok Éjszakája 

Ezután a 100 éve született Litkei József festményeit mutatják be az érdeklődőknek Bartos Kinga festőművész és Mihalik Judit festőművész közreműködésével. A rendezvényen a képtár állandó kiállításának megtekintésére is lehetőség lesz. 

A program 15 órától a Hamza Múzeumban folytatódik, ahol a közösségi festés élménye várja az alkotni vágyókat. 

A Jász Múzeum és a városháza közös udvara este hat órakor tárja ki a kapuját a látogatók előtt. A köszöntőket követően 18.20-kor a Kelepelő Bábcsoport A három kismalac című történettel lép színpadra, majd A hencegő hőscincért láthatja a közönség a Gulliver Színpad előadásában. 

A hangulatos estet a középkori világzenét játszó Bordó Sárkány Együttes koncertje zárja. A Szikra Galéria és a Hamza Múzeum rendezvényei ingyenesek, a Jász Múzeum programja belépős. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!