MŰVÉSZPALÁNTÁK

2018.06.23. 11:25

Műhelykiállítással zárták az évet a magiszteresek

Tanévzáró műhelykiállítást tartottak a szolnoki Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai. Az eseményen száznegyven diák munkájába engedtek betekintést, és egy rövid bábelőadással szórakoztatták a megjelenteket.

Hutter Zsófia

Az iskola második és harmadik osztályos diákjai bábelőadással szórakoztatták a megjelenteket

Fotó: Mészáros János

– Azért műhelykiállítást tartunk, hogy a szülők és a leendő növendékeink lássák, hol, és milyen körülmények között dolgoznak a tanulók – mondta el honlapunknak Tóthné Páncsics Edina, a Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

– Három tantermünk van olyan eszközökkel felszerelve, melyek elengedhetetlenek a diákok oktatásához. Grafika-, festőműhely, és egy tűzzománcműhely is rendelkezésünkre áll. Száznegyven képzőművészeti tagozatos tanulónk van, ebbe az ágba tartozik a grafika, a festészet, a szobrászat, illetve a fotózás is.

– A hétévestől a húszévesig vannak diákjaink, az ő munkáikból készült a kiállítás. A város szinte minden iskolájából járnak hozzánk gyerekek – tette hozzá a pedagógus.

A vezető elmondta, nagy büszkeségük, hogy egykori tanulójuk, a Képzőművészeti Egyetemen frissen végzett festőművész, Imrei Johanna több alkotása is felkerült a falra.

– A napokban bementem az iskolába segíteni a kiállítás munkálataiban, és meglepetésként ért, hogy az én képeim is kikerülnek – mondta nevetve Johanna. – De természetesen nagyon örültem neki – tette hozzá a tehetséges alkotó.

A fiatal lány elmondta, nyolcadikos korában kezdett el a még akkor Szolnoki Vizuális Alapiskola néven működő intézménybe járni.

– Páncsics Edina volt akkor az általános iskolai rajztanárom, és rajta keresztül ismerkedtünk meg a művészettel és azok különböző ágaival – mesélte a friss diplomás festő.

Az iskola második és harmadik osztályos diákjai bábelőadással szórakoztatták a megjelenteket
Fotó: Mészáros János

– Nagyon szerettünk oda járni, mert nem csak remek dolgokat tanultunk, hanem a társaság is kifejezetten jó volt. Szerintem ez nagyban befolyásolta, hogy később a Képzőművészeti Egyetemre jelentkeztem – árulta el a lány.

Az iskola vezetője elmondta, a tanévzáró műhelykiállításon nem csak festményeket, hanem különböző technikával készült alkotásokat is láthattak az érdeklődők.

– Emellett igyekeztünk az eseményt még hangulatosabbá tenni, ezért tanárunk, Györe Zoltán második-harmadik osztályos csoportja bábelőadással szórakoztatta a megjelenteket – tette hozzá az iskola vezetője.

Művészeti tábort tartanak

Zenefest néven komplex művészeti tábort szervez idén nyáron a Magiszter Alapfokú Művészet Iskola. Augusztus 13. és 17. között a Zöld Házban egész napos foglalkozásokkal várják a hét és tizenhat év közötti diákokat. A képzőművészet és a társművészetek összetettségének jegyében csoportos foglalkozássorozat indul. A foglalkozásokon különféle művészeti eljárások és technikák széles skáláját ismerhetik meg a diákok. A tábor vendégei lesznek a szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!