KÉZILABDA

2018.02.07. 09:33

Egyik miklósi csapat sem szerzett pontot a tavaszi szezonnyitón

Vereséggel kezdték a törökszentmiklósi csapatok az NB I/B-s kézilabda-bajnokság tavaszi szezonját.

Pabar Gyula

Zsigmond Gergely (labdával) hét gólig jutott, de ez is kevés volt, mert a társai közül nem tudott senki felnőni mellé

Forrás: miklostv.com

Kiindulva a felek őszi meccseiből – azért a többes szám, mert a szezonnyitó mérkőzést a DEAC megóvta, így azt későbbi időpontban újra le kellett játszani –, parázs csatára volt kilátás.

Ezzel szemben a miklósi játékosokból hiányzott a lelkesedés, a minden áron való győzni akarás. Pedig Kovács Imre góljai megadhatták volna a kezdőlökést a csapatnak, ehelyett pár perc elteltével már azt érezhettük, hogy a debreceniek diktálják a tempót, és minden úgy alakul, ahogyan azt előre eltervezték.

Bíró Ádámot képtelenek voltak levédekezni a hazaiak, akiktől kiemelkedőt csak Zsigmond Gergelytől és Duzsi Dávidtól láthattunk. Ez pedig így összességében kevésnek bizonyult a motiváltan játszó újonc gárda ellen, amelynek vitorláját némi hátszél is segítette…

TÖRÖKSZENTMIKLÓSI KE – DEAC NK 26–27 (13–15)

Városi sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely.

TKE: Kovács R., Duzsi 5, Erdélyi, ZSIGMOND 7, Dancs 4, KOVÁCS I. 4, Gál D. 1. Csere: Stavri (kapus), Nyeső, Vujovics, Forgács P. 2, FARKAS K., Túri, Nagy T., Békési, Müller 3. Edző: Dankó Ervin.

DANKÓ ERVIN: – Tompán játszottunk, hiányzott a fiúkból a tűz, ami nélkül egy Debrecen szintű csapatot nem lehet megverni. Fájó a vereség, mert amikor arról beszélünk, hogy mit kellene tennünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, abba az ilyen meccsek megnyerése bele van kalkulálva. Viszont, ha ezeket sem hozzuk, akkor kezdődnek az igazi bajok.

Zsigmond Gergely (labdával) hét gólig jutott, de ez is kevés volt, mert a társai közül nem tudott senki felnőni mellé
Forrás: miklostv.com

SZEGED U20–TÖRÖKSZENTMIKLÓSI SZÉKÁCS 31–27 (16–13)

Szeged, 50 néző. Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs.

SZÉKÁCS: Nagy D. – Halász P. 1, Nagy A. 10, Kovács A., Takács P. 9, Csanádi V. 2, Bor 1. Csere: Rizinger (kapus), Szöllősi 2, Holló 2. Edző: Szloska Krisztián.

A téli távozók, illetve a sérülések miatt alaposan megfogyatkozott miklósi együttes nem tudott csodát tenni Szegeden. Pedig akármennyire is ellene szóltak a körülmények, a helyzetei megvoltak ahhoz, hogy legyőzze az eleddig mindössze egyetlen győzelemmel álló sereghajtót.

A találkozó túlnyomó részében ott loholt vendéglátója nyomában a Székács KE, amely 7–7-nél és 16–16-nál is utolérte vetélytársát, de az áttörés sehogy sem akart összejönni neki. Mert bár a fordulópontot jelentő szituációkban rendre emberelőnybe került, azokat elvétve tudta csak gólra váltani, miközben az ellenfél emberhátrányban is megtalálta az utat Nagy Dominik kapujába.

SZLOSKA KRISZTIÁN: – Végig futottunk az eredmény után. Amikor feljöttünk egy gólra, vagy netán sikerült kiegyenlítenünk, akkor sorra elhibáztuk az emberelőnyös helyzeteinket, így nem tudtunk ellépni. Továbbá ezúttal hiányzott egy masszív kapusteljesítmény, ami a jelenlegi helyzetünkben elengedhetetlen a sikerhez.

További eredmények: Algyő–Békés 29–26, Ózd–Nyíregyháza 26–32, Lajosmizse–Mezőkövesd 32–34, Balmaz­újváros–Balassagyarmat

31–28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában