TEREMFOCI

2018.02.16. 11:37

Már csak egy csapat nem szerzett pontot a focibajnokságban

Immár a hatodik forduló mérkőzéseit rendezték meg a Castrum Ex kupa elnevezésű teremfoci-bajnokságban, amelynek a Széchenyi gimnázium sportcsarnoka ad otthont. A mezőny kiegyenlítettségét jelezi, hogy 48 mérkőzést követően már csak egy pont nélküli együttes van a mezőnyben.

A kék mezes Épszigker legénysége a második félidőben eldöntötte a Build Dózer elleni találkozót.

Fotó: Fodor Orsolya

Csak részben tisztult a kép a felső ágon való folytatásért zajló küzdelemben. Az A csoportban a Castrum-Ex magabiztosan győzte le a nap nyitómérkőzésén a mindig lelkes Sörárium csapatát.

Ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé, de még nincs bebetonozva a helyzete. A 4 cent is javított esélyein, egy szoros mérkőzésen, kapu előtti határozottabb játékával fektette két vállra a mezőnyben nagyot küzdő Plural FC gárdáját.

Ezzel együtt az utóbbi csapatnak is van még esélye, ehhez viszont már több eredménynek is kedvezően kell alakulnia, mindenekelőtt saját, a Csontos FC elleni meccsüket kellene megnyerni (miközben a Castrum-Ex-nek pontokat kellene veszítenie az Oldsmobile ellen).

[eadvetrt]

A magukat „öregfiúknak” tekintő Oldsmobile csapattagok viszont ezúttal is rácáfoltak saját nevükre, egy kimondottan gyors iramú mérkőzésen kerekedtek felül a JuventusHungary csapatán.

A játéknap egyik rangadóját játszotta a csoport első két helyén tanyázó együttes, a Gyulatel-Törpök és a Csontos FC, amely nem mellesleg a tavalyi bajnoki döntő visszavágójának is volt tekinthető.

A meccs során mindkét csapat magas fordulatszámra kapcsolt, a csatárok alaposan próbára tették a kapusok képességeit. Az első félidőben szerzett előnyt a második játékrészben újabb találattal toldotta meg a Csontos FC, de a tavalyi bajnok lelkesedése plusz lendülettel párosult, és nem sokkal a mérkőzés vége előtt sikerült ledolgozni a hátrányt.

A kék mezes Épszigker legénysége a második félidőben eldöntötte a Build Dózer elleni találkozót.
Fotós: Fodor Orsolya

A pontosztozkodás igazságos, a tabellán elfoglalt sorrendet egyelőre a gólkülönbség billenti a Törpök javára.

A B csoportban a Build Dózer egy félidő erejéig volt képes ellenállni a listavezető Épszigker rohamainak, a második felvonásban már gólokban is megmutatkozott a két csapat közötti különbség.

Ennek ellenére a vesztes fél is továbbjuthat, ha az utolsó fordulóban legyőzi a Szolnoki ODBE fiataljait, a Welding pedig vereséget szenved a Danyi Optikától. E helyzet kialakulásának az előzménye éppen e két utóbbi csapat mérkőzésének kimenetele.

A Welding sokkal erőszakosabb játékának nem találták az ellenszerét az ODBE fiataljai, mindenképp a javukra szól, hogy mindvégig lelkesen és sportszerűen játszottak.

A Build and Job múlt heti vereségével megnehezítette saját dolgát, ez meg is látszott a Műszol elleni mérkőzésen játékosai hozzáállásán. Mindvégig kezükben tartották a meccset, fokozatosan őrölték fel az ellenfél ellenállását, győzelmünk eredményeként a negyedik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetnek.

A nap zárásaként nem várt jó kis összecsapás kerekedett a Danyi Optika és az Eagle Ottawa találkozójából. Főképp a „sasok” kapusának jóvoltából sokáig nem tudott megnyugtató előnyre szert tenni a Danyi, de a végére, ha minimális mértékben is, de hozta az előzetesen várt eredményt.

Az A csoport eredményei

Castrum-Ex–Sörárium 9:1, 4 cent–Plural FC 3:1, Oldsmobile–JuventusHungary 5:3, Gyulatel-Törpök–Csontos FC 3:3.

Az állás

1. Gyulatel-Törpök 16 pont

2. Csontos FC 16

3. Castrum-Ex 10

4. Plural FC 9

5. 4 Cent 9

6. Oldsmobile 6

7. JuventusHungary 4

8. Sörárium 0 pont

A B csoport eredményei

Épszigker–Build Dózer 3:0, Welding–Szolnoki ODBE 9:4, Build and Job–Műszol 6:1, Danyi Optika–Eagle Ottawa 3:2

Az állás

1. Épszigker 16 pont

2. Danyi Optika 15

3. Build and Job 10

4. Welding 9

5. Build Dózer 6

6. Szolnok ODBE 6

7. Eagle Ottawa 4

8. Műszol 4 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában