VÍZILABDA

2018.04.03. 10:36

Három góllal kapott ki a Dózsa Olaszországban

Nagyüzem volt a húsvéti hétvégén az európai csúcsvízilabdában. A Fradi egygólos előnyt szerzett az Eurokupa döntőjének első mérkőzésén, az Eger Spanyolországban nyert, míg az OSC és a Szolnoki Dózsa kikapott Olaszországban.

Gutai István

Az öt szolnoki találatból négyet Aaron Younger jegyzett

Fotó: Csabai István

Gyakorlatilag egy centerrel és két-három vészmegoldással játszotta le a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést a Szolnoki Dózsa.

Kis Gábor ugyanis már az első percben combsérülést szenvedett, így Mezei Tamást hol Aaron Younger, hol Jansik Dávid, hol pedig Fülöp Bence, de az is előfordult, hogy Andrija Prlainovics tehermentesítette középen. Ennek tükrében egyáltalán nem rossz eredmény a mínusz három a Camogli Uszodában.

PRO RECCO–SZOLNOKI DÓZSA 8–5 (3–2, 2–1, 1–2, 2–0)

GÓLSZERZŐK: Mandics 2, Ivovics 2, Echenique 1, Figari 1, Filipovics 1, Gitto 1, ill., Younger 4, Alekszics 1.

Az ötödik percben Aaron Younger lőtte az első szolnoki gólt, ekkor Gitto és Ivovics jóvoltából már kettőnél járt a Recco. Ez a felállás nem változott az egész mérkőzésen, hiszen szinte végig a Dózsa futott az eredmény után.

Öt-kettőre is megléptek a hazaiak, innen viszont az összeállt védekezésnek, Nagy Viktor bravúrjainak és Younger ihletett támadójátékának köszönhetően egyenlíteni tudtunk. A Kis Gábor korai kiválása miatt megrövidült rotációval azonban nem bírtuk a meccs végét.

A túloldalon a visszavonulását rendszeresen bejelentő, majd magát mindig meggondoló Tempesti volt ismét átlag feletti. A negyvenedik évében járó kapus Jansik Dávid kettős emberelőnyben eleresztett közeli lövését is megfogta.

De Nagy Viktornak is volt több emlékezetes védése, mellette egy tőle is ritkán látható mutatványa, amikor megfogta Filip Filipovics ötméteresét. Tagadhatatlan, hogy kalandos körülmények után jutottak büntetőhöz az olaszok.

– Azt gondolom, hogy jobb volt a Recco, megérdemelte a győzelmet – mondta a vlv.hu helyszínen tartózkodó munkatársának Cseh Sándor vezetőedző.

– Óriásit küzdöttünk, elsősorban abban, hogy a védekezésünket rendezzük. Ez sikerült is, elöl pedig Mezei mellett Prlainovicsnak, Jansiknak és Youngernek cen­tereznie kellett. Ebben felörlődtünk, az utolsó öt percre elfáradtunk és egy picit fegyelmezetlenek is lettünk.

Az öt szolnoki találatból négyet Aaron Younger jegyzett
Fotós: Csabai István

A Bajnokok Ligája B csoportját továbbra is a Recco vezeti, a Sabadellben 15–7-re nyerő Eger a második, a Szolnoki Dózsa és a német Spandau 21–21 ponttal a harmadik-negyedik helyen áll. Az A csoportban már korábban elúszott a továbbjutás esélye az OSC számára, az újbudai csapat Bresciában kapott ki 9–5-re.

Az olasz–magyar pólós vetélkedés tekintetében a Ferencváros valamelyest javított a helyzetünkön azzal, hogy hazai medencében 9–8-ra legyőzte a Veronát az Eurokupa döntőjének első mérkőzésén.

A BL 12. fordulóját április 18-án (szerdán) rendezik, a Szolnoki Dózsa azt a Spandaut fogadja, amelytől Berlinben 10–9-re kikapott.

LEN Euro Kupa először

Az Európai Úszószövetség első alkalommal írta ki válogatottaknak az Euro Kupát. Az április 5–8. között Rijekában rendezendő nyolcas döntőben Magyarország Görögországgal, Olaszországgal és Spanyolországgal került egy csoportba. A másik négyesbe pedig Szerbiát, Franciaországot, Horvátországot és Montenegrót sorolták be. A csoportokon belül körmérkőzés lesz, majd az utolsó napon a két csoportelső az aranyéremért, a két csoportmásodik a bronzéremért játszik és így tovább, az alacsonyabb helyezésekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában