KOSÁRLABDA

2018.05.09. 11:04

A középszakasz-győztes Olaj tét nélküli meccset vív Fehérváron

A kisebb kaliberű csapatokra szokták azt a költői túlzással vegyes, sajnálkozó megállapítást tenni, miszerint tét nélkül játszhatnak.

Gutai István

Kendrick Perryék (balra) nem veszik félvállról az Albát.

Fotó: Mészáros János

Némileg ebben a helyzetben van most a Szolnoki Olaj is, köszönhetően annak, hogy két hete nyert Szombathelyen, ezáltal behozhatatlan előnyre tett szert a többi felsőházi együttessel szemben.

Az Alba viszont még nagyon kapar, hogy megszerezze a második helyet, így a ma este fél hétkor kezdődő mérkőzésnek a székesfehérváriak szempontjából komoly tétje van.

Az Alba–Szolnok viszonylatban minden bekövetkezett már az idei évadban: Alba-siker a Tiszaligetben, Olaj-győzelem Székesfehérváron. A Magyar Kupa elődöntőjében szintén a Tisza-partiak diadalmaskodtak.

– Tét nélküli mérkőzés ide vagy oda, meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül állunk az első helyen – hangsúlyozta Vojvoda Dávid, az Olaj csapatkapitánya.

– Az Albának még kell a győzelem, ezért biztosan nekünk fog esni, ami parázs küzdelmet eredményezhet. És mi sem úgy megyünk oda, hogy mindegy, milyen meccs lesz, mert abból általában sosem sül ki semmi jó.

A címvédő Alba Fehérvár már csak előre tekinthet, hiszen a közvetlenül mögötte álló Körmend gyakorlatilag bebetonozta magát a negyedik helyre.

Kendrick Perryék (balra) nem veszik félvállról az Albát.
Fotós: Mészáros János

Az Olaj számára konkrét tét ugyan már nincs, de ott van helyette a több évtizedes presztízs, amiből nem lenne szerencsés veszíteni akár gyűszűnyit sem. Bármilyen összeállításban is lépjen pályára az Olaj.

– Még mindig vannak problémáim, kaptam néhány ütést a lábamra a legutóbbi hazai Alba-meccsen, nem tudom, hogy a következő két találkozón tudok-e majd játszani – mondta Sztrahinja Milosevics, aki gyorsan hozzátette, a rájátszásra minden körülmények között bevethető lesz.

A második hely szempontjából döntő fontosságú mérkőzés zajlik majd Szombathelyen is, hiszen a Falco a Körmendet fogadja, így a vasi El Clásicóból talán még a szokottnál is feszültebb összecsapás kerekedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában