LABDARÚGÁS

2018.06.06. 11:29

A Sajóbábony csapatával játszik osztályozót a Szajol

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tegnap délelőtt elkészítette az NB III-as osztályozók párosításait. A Szajol a Borsod megyei Sajóbábonyt kapta ellenfélül. Az oda-visszavágós, kuparendszerben zajló párharc első felvonását szombaton 17.30-kor, Szajolban rendezik.

Pabar Gyula

Szabó Tamás (feketében) rutinja sokat érhet a Szajolnak

Fotó: Fodor Orsolya

Ha sokat nem is, annyit biztosan tudni a Sajóbábonyról, hogy ezt megelőzően, utoljára 1983-ban, vagyis éppen harmincöt évvel ezelőtt nyerte meg a megye I-et.

De maradjunk csak az idei eredménysoránál: harminc mérkőzéséből huszonhármat behúzott, haton döntetlent játszott és csupán egyszer kapott ki.

A kispadról az a Huszák Géza dirigál, aki mind játékosként, mind edzőként megjárta a legmagasabb osztályt. Keretében rutinos játékosok is megtalálhatók, mint például Icsó Zsolt (NB I – Diósgyőr), Kovács Ádám (NB I – Diósgyőr), vagy Tátrai Gergő (NB II – Kazincbarcika).

– Próbálok minél több információt begyűjteni róluk, bár ilyen rövid idő alatt kétségkívül nem egyszerű. Bezzeg Tamás és Ulviczki Attila korábban játszott már néhányukkal, így az általuk elmondottak még sokat érhetnek a számunkra – fogalmazott Donkó Krisztián, a szajoliak játékos-edzője.

– Állítólag nem egy kifejezetten játszós csapatról van szó, főként inkább a gyors támadóikra hagyatkoznak, akik azért szépen termeltek a bajnokságban – százegy gólig jutottak. Talán ez még az előnyünkre is válhat, de természetesen nem szeretnék semmit sem elkiabálni. Az utolsó néhány fordulóban próbáltam pihentetni a kulcsembereinket, illetve több szerkezeti változtatást is kipróbáltam. Amennyiben a szurkolóink legalább olyan jó hangulatot varázsolnak, mint a Jászkisér ellen, akkor szép dolgoknak lehetnek szemtanúi…

Szabó Tamás (feketében) rutinja sokat érhet a Szajolnak
Fotó: Fodor Orsolya

Amivel muszáj kalkulálnia a Szajolnak, hogy a csapatok viszik tovább magukkal a bajnokságban összeszedett sárga lapokat az osztályozóra, így az egyaránt négy sárgánál tartó Csajbók Zoltánnak és Vadas Gergőnek különösen oda kell figyelnie arra, hogy ne gyűjtsön be még egyet, különben a jövő szombaton esedékes visszavágót ki kell hagynia.

Az osztályozók párosításai

Szajol–Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén megye).

REAC (Budapest)–Sárvár (Vas).

Eger (Heves)–Balatonfüred (Veszprém).

Komárom (Komárom-Esztergom)–Maroshegy (Fejér).

Nagykanizsa (Zala)–Nagyatád (Somogy).

Kecskemét (Bács-Kiskun)–Hajdúböszörmény (Hajdú-Bihar).

Ménfőcsanak (Győr-Moson-Sopron)–Salgótarján (Nógrád).

játék nélkül feljutottak: Méhkerék (Békés), Sényő (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Taksony (Pest).

Nem vállalták:

Algyő (Csongrád), Pécsvárad (Baranya), Tolna (Tolna).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában