SPORT

2018.06.13. 09:30

Amerikai mintára kosaraznak a mezőtúri refisek

A Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) és az Amerikai NBA profi kosárlabda szervezet közötti szerződésnek köszönhetően amerikai mintára nálunk is működtetnek utánpótláskorú játékosok számára 30 csapatos bajnokságot.

Sz. Zs.

A Refi csapata az ország legjobbjai között van

Forrás: Beküldött fotó

A versenysorozatba a Mezőtúri Református Kollégium fiatal fiúcsapatát is meghívták. A résztvevők között kisorsolták azon NBA-s csapatok mezeit, amelyekben a kiválasztott iskolák játékosai mérkőznek.

A túri csapat az Atlanta Hawks együttesét képviselte a vetélkedésben.

– Nagyszerűen helytálltak a fiúk egy olyan mezőnyben, ahol a legtöbb ellenfelünk profi csapatok utánpótlás-együtteseként szerepelt – tudtuk meg Gulyás László edzőtől.

– Mezőtúron ellenben nincs felnőtt csapat, ezek a gyerekek csak iskolai keretek között játszanak, itt azonban annál nagyobb lelkesedéssel.

A Refi csapata az ország legjobbjai között van
Fotó: Beküldött fotó

Az eredmények alapján elmondhatjuk, hogy az ország legjobb csapatai közé sorolható a mezőtúri együttes, s mivel várhatóan jó néhány évig játszanak még együtt a fiúk, remélhetőleg számos siker vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában