VÍZILABDA

2018.07.18. 09:17

Alaposan megszórta csapatunk a szerbeket

Kiütéses, 23–6-os győzelmet aratott a magyar női vízilabda-válogatott Szerbia ellen, a barcelonai Európa-bajnokságon.

Varga Csaba

Azt tudtuk, hogy a szerb női póló eredményessége messze áll a férfiakétól. A mostani Eb-t is gyengén kezdték, a németektől 9–8-ra, az oroszoktól viszont 27–2-re kaptak ki a B-jelű hatosban.

A magyar csapat is vereséggel nyitott, Bíró Attila szövetségi kapitány csapata a rajton 13–8-ra kikapott a spanyoloktól, majd a folytatásban huszonhét góllal verte a törököket.

A keddi, szerbek elleni meccs is simán kezdődött, és úgy is folytatódott. Már az első negyedben megnyitotta a gólcsapot csapatunk. Keszthelyi Ritáék tízszer lőttek kapura, és ebből kilenc találatot jegyeztek egy ellenében.

Szerencsére a folytatásban sem vettek vissza lányaink, akik tetszés szerint érték el találataikat. A fordulást követően is óriási különbség volt a felek között, a végén tizenhét góllal nyert csapatunk. Annak ellenére, hogy a szerbek nem kevesebb, mint tizenöt alkalommal támadhattak emberfórban, miközben a mieink mindössze négyszer játszhattak előnyben. Erről is beszélt az nso-nak Bíró Attila.

– Nem készítem fel arra a csapatomat, hogy szándékosan kerüljön emberhátrányba. Megtették a játékvezetők, és ezt sokszor nem is értettem. Ilyen mérkőzésen kicsit soknak tartom a tizenöt emberhátrányt, függetlenül attól, hogy nem veszélyeztette a játékunkat, és tudtunk gyakorolni. Érdekes felfogás volt ez, de jobban kell alkalmazkodnunk ehhez is.

Csapatunk csütörtökön este fél kilenckor az oroszokkal találkozik. Ezt megelőzve, férfiválogatottunk ma 20.30-kor az olaszokkal mérkőzik.

Magyarország–Szerbia 23–6 (9–1, 5–1, 5–3, 4–1)

MAGYARORSZÁG: Gangl – Szilágyi 2, KESZTHELYI 7, CSABAI 3, Parkes 1, Leimeter 2, Illés 1. Csere: Tóth E. (kapus), GURISATTI 4, Horváth B., Szücs, Gyöngyössy 2, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában