LABDARÚGÁS

2018.07.11. 12:09

Még nem végleges a keret, de már látni a fényt az alagút végén

Az előző héten Ausztriában – azon belül is a Salzburgtól nyolcvan kilométerre fekvő, turistaparadicsomnak számító Nieder­öblarnban – edzőtáborozott a harmadosztályban szereplő Jászberényi FC csapata. A hazatérést követően Arany László vezetőedző adott rövid helyzetjelentést hírportálunknak.

Pabar Gyula

Hevesi-Tóth Tamás (fehérben) a jövőben is a jászberényi együttes sikereiért fog dolgozni.

Fotó: Gémesi Balázs

– Szenzációs körülmények fogadtak minket, minden adott volt ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni – vágott bele Arany László.

– Nem volt teljes a létszám, hiszen Csúzz Martin továbbra is térdsérüléssel bajlódik, Ludasi Martint pedig lágyéksérvvel műtötték június elején, bár a felépülése jó ütemben halad, de még mindig csak könnyített futóedzéseket tud végezni.

– Hevesi-Tóth Tamás ezzel szemben családi okok miatt kapott „felmentést”, és ez idő alatt személyre szabott edzésterv alapján készült odahaza. A többieknek viszont nem kegyelmeztem, napjában kettőt edzettünk, mindezt olykor egy kis „kímélő” hegyi túrával megfűszerezve.

– Nem panaszkodhatok, a fiúk becsülettel megcsinálták azt, amit kértem tőlük. A hazafelé út során megálltunk Pápán, ahol a helyi NB III.-as csapattal játszottunk egy edzőmeccset – amelyet 2–0-ra megnyertünk –, így felmérhettem, hogy hol is tartunk éppen.

Az elmúlt idényt hatodik helyen záró gárda játékoskerete erősen átalakulóban van. A klub honlapján eddig kilenc távozóról és négy érkezőről számolt be, amit a vezetőedző is megerősített (lásd a cikk végén – a szerk.).

– Természetesen a távozók között többen is vannak olyanok, akiket jó lett volna megtartani, de valami miatt nem sikerült egyezségre jutnunk velük, vagy egyszerűen csak új kihívásra vágytak, amit más klubnál találtak meg. Ugyanakkor persze olyanok is akadtak, akiket nem különösebben marasztaltunk – folytatta a 47 éves szakember.

– Azt gondolom, sikerült minőséget és rutint hoznunk a csapatba, és azon vagyunk, hogy a fennmaradó helyekre is hasonlóan jó képességű futballistákat igazoljunk. Többekkel már javában folynak a tárgyalások, de amíg nincsenek konkrétumok, addig nem szeretnék neveket említeni.

Hevesi-Tóth Tamás (fehérben) a jövőben is a jászberényi együttes sikereiért fog dolgozni.
Fotó: Gémesi Balázs

– Hogy mik lehetnek a céljaink? Erről még egy kicsit korai lenne beszélni, előbb várjuk meg a csoportbeosztást, illetve legyen végleges a keretünk.

Nyári játékosmozgás a JFC-nél

Érkezők: Győrfi Benedek (REAC), Sándor István (Cegléd), Szemere Balázs (Putnok), Szőllősi Ferenc (Cigánd)

Távozók: Kis Balázs (Szolnok), Kürti Zsolt (?), Lukács Richárd (Cegléd), Mile Krisztián (Törtel), Nagy Richárd (ESMTK), Patócs Richárd (DEAC), Polák Gergő (?), Tisza Kálmán (Szolnok), Túri Dániel (ESMTK)

Maradtak: Bálint Artúr, Csúzz Martin, Farkas János, Fejes János, Galambos Gábor, Hevesi-­Tóth Tamás, László Krisztián, Lékó Gergő, Ludasi Martin, Menczeles Iván, Miski Zoltán, Sándor Bence, Szabó Ádám, Szabó Tamás, Szanyi Krisztián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában