RÖPLABDA

2018.07.18. 08:58

Ősztől immár két fronton kell helytállnia a Berénynek

Habár a bajnoki rajtra még jócskán várnunk kell – egész pontosan október első hétvégéjéig –, az élvonalban szereplő jászberényi hölgycsapat kerete szinte teljesnek mondható. Hogy minek köszönhető a gyors építkezés, arról Deme Gábor vezetőedző ekként nyilatkozott a klub honlapján.

Pabar Gyula

Fotó: Gémesi Balázs

– Nyugodtan szerettünk volna készülni az előttünk álló szezonra, ezért arra törekedtünk, hogy mielőbb megegyezzünk a kiszemeltekkel. Ez mondhatni, teljes mértékben sikerült is, egyedül a centerposztra tervezünk még egy erősítést – mondta a szakember, majd gyorsan hozzátette, kifejezetten magyar játékosban gondolkodnak.

Augusztus 6-tól, napi két edzéssel készülnek majd a lányok, a programba két felkészülési torna is beékelődik.

A már hagyományos, Szeles Péter-emléktornát szeptember 7–9. között rendezik meg a Bercsényi Játékcsarnokban, ahol az Extraliga előző kiírásának első négy helyezettje – az iráni válogatottal, a Kolozsvárral, egy ukrán, és egy, eddig ismeretlen külföldi együttessel kiegészülve – mérkőzik meg egymással.

Ezt követően pedig szeptember 21–23. között, Kolozsváron szerepel a Jászberény Volleyball Team egy nemzetközi viadalon. Ami újdonság, hogy a Zagyva-parti klub fennállása során először nevezett be a Challenge Kupába, amelyben elsőként a Pozsonnyal találkozik. Az oda-visszavágós párharc első felvonását várhatóan november 6–8. között rendezik Berényben.

Pintér Andreára a jövőben is kulcsszerep hárul
Fotó: Gémesi Balázs

– Úgy érzem, megértünk rá, hogy elinduljunk egy ilyen nívós sorozatban – folytatta Deme Gábor. – Arról nem beszélve, hogy a játékosoknak is szükségük van az új kihívásokra.

– Egy olyan klubnak, amely folyamatosan a legjobb négy között végez a honi pontvadászatban, annak vállalnia kell a nemzetközi szereplést. Ahogy a mi keretünk, úgy valószínűleg a pozsonyiaké is jelentősen átalakul, de mivel a párharc csak novemberben kezdődik, így addig bőven lesz lehetőségünk feltérképezni őket.

Centerposztra igazolnának

Centerek: Katie Devaney, Faragó Fanni, Pintér Andrea.

Feladók: Anasztasia Malyseva, Petrenkó Brigitta.

Liberó: Lékó Lilla.

Ütők: Blázsovics Dorka, Alekszandra Cveticsanyin, Hemmert Ivon, Petőváry Panni, Riczkó Gabriella, Okszana Yakovcsuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában