galériával

2018.10.28. 19:57

Magabiztos győzelmekkel jutott a negyeddöntőbe a Dózsa

A BENU Férfi Magyar Kupa B jelű négyesében, mint ahogy várható volt a címvédő Szolnoki Dózsa pólóscsapata magabiztosan, pontveszteség nélkül végzett az élen, a Vízilabda Arénában rendezett kétnapos tornán. A szolnoki gárda mellett a Honvéd alakulata is kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

A szolnoki pólósmenü szombaton délelőtt egy Dózsa–Vasas meccsel rajtolt. Érdekesség, hogy néhány napja bajnoki derbin is összemérték erejüket a felek. Akkor a szolnoki legénység 16–6-ra verte fővárosi vetélytársát.

A kupaselejtezőre, legalábbis is az első meccsre nagyon felszívta a magát Vasas, amely alaposan megszorongatta a Dózsát, amely második félidőben mindössze egy találatot ért el. Igaz, ennyi is elég volt Zsivko Gocics csapatának a győzelemhez.

Az esti folytatásban a Vasasnál nagyobb játékerőt képviselő Honvéddal szemben már nemcsak védekezésben hanem támadásban is kitettek magukért Zalánki Gergőék, már a nagyszünetben 7–2-re vezettek. Innentől pedig már csak a különbség volt a kérdés, ami nyolc gól lett a végén.

A vasárnapi program a Vasas–Honvéd meccsel indult, az utóbbiak hozták a kötelezőt. Ha már a kötelezőnél tartunk a szolnoki vízipólósok gól nélküli első negyed után beindítottá a rakétákat, végül egy fél tucat góllal bizonyultak jobbnak a szívósan küzdő somogyi gárdánál.

 

Érdekesség, hogy a két együttes szerdán 16 órakor a Vízilabda Arénában bajnoki meccsen is találkozik egymással. Visszatérve a Magyar Kupára a szolnoki csapat mellett a Honvéd, az OSC, a BVSC, az Eger, a Debrecen, a Ferencváros és Miskolc legénysége jutott a negyeddöntőbe, amelynek sorsolását ma tartják a szövetségben. A negyeddöntőben már oda-vissza alapon játszanak a felek, november 17-én és 18-án.

A B-csoport eredményei

Szolnoki Dózsa–VasasPlaket 6–4 (3–2, 2–0, 0–1, 1–1)

Gólszerzők: Zalánki 2, Jansik D., Angyal, Szatmári, Lazics, ill. Bencz, Halek, Sélley, Mátyok

Budapesti Honvéd–Kaposvári VK 18–10 (4–2, 6–4, 4–3, 4–1)

Gólszerzők: Fülöp 4, Szivós 3, Shimizu 3, Simon R. 2, Illés 2, Juhász 2, Kiss, Szirányi, ill. Dobos 3, Vindisch 2, Lukács Á. 2, Sántavy, Juhász–Szelei, Giga

VasasPlaket–Kaposvári VK 6–9 (2–3, 1–2, 2–2, 1–2)

Gólszerzők: Halek, Sélley–Rauscher, Szabó B., Hegedűs G., Vogel Simon, Simon H., ill. Berta 3, Lukács Á. 2, Vindisch, Telegdy, Juhász–Szelei, Pataki

Szolnoki Dózsa–Budapesti Honvéd 11–3 (4–2, 3–0, 2–0, 2–1)

Gólszerzők: Prainovics 4, Zalánki 3, Angyal 3, Bátori, ill. Szivós, Illés, Juhász

Budapesti Honvéd–VasasPlaket 13–6 (0–2, 6–0, 4–3, 3–1)

Gólszerzők: Fülöp 3, Kardos 3, Szivós 2, Kiss B., Simon A., Juhász, Shimizu, Szirányi, ill. Halek 2, Miklós 2, Bencz, Hőna

Szolnoki Dózsa–Kaposvári VK 14–8 (0–0, 5–2, 5–3, 4–3)

Gólszerzők: Zalánki 4, Lazics 3, Prlainovics 2, Bátori, Jansik D., Teleki, Szeghalmi, Rasovics, ill Berta 4, Dobos 2, Juhász-Szelei, Giga

A B-csoport végeredménye: 1. Szolnoki Dózsa 9 pont, 2. Honvéd 6, 3. Kaposvár 3, 4. Vasas 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában