kosárlabda

2018.10.17. 09:26

Másfél hét után ismét a Falcóval mérkőzik az Olaj

A bajnokságban tulajdonképpen simán, 88–68-ra legyőzte az ezüstérmes Falcót a bajnok Szolnoki Olaj. Szerdán megint összeakaszthatja a bajuszt a két csapat, ezúttal a FIBA Európa Kupa csoportkörének első mérkőzésén.

Gutai István

Luksa Andric (labdával) és csapata ezúttal a FIBA Európa Kupában méri össze erejét a Falcóval

Fotó: fiba.com

Egy nagymenő, egy eléggé, egy aránylag tapasztalt és egy újonc került össze a FIBA Európa Kupa H csoportjában. Előbbi meghatározás az olasz Dinamo Sassarira vonatkozik, míg a második a Szolnoki Olajra.

A harmadik kitétel alatt a Falco értendő, míg az angol Leicester Riders teljesen szűznek számít a sorozatban. A regnáló angol bajnok a szárd csapatot fogadja, míg a nap másik mérkőzése a magyar–magyar belharc lesz.

– Ez egy új hét, új mérkőzés lesz – emlékeztetett Alex Murphy arra, hogy az október 6-i bajnoki győzelem bármennyire is szép emlék, mégiscsak emlék ma már.

– Az előző hazai meccsen jó munkát végeztünk ellenük, a játék legtöbb elemében felülmúltuk őket. De voltak olyan mutatók, amelyekben ők voltak jobbak. Most ezeket akarjuk kijavítani. Azt azért nem hiszem, hogy megint olyan simán nyerünk.

– Minden meccs más, nem gondolom, hogy újra húsz ponttal tudunk majd nyerni, hiszen az ellenfélben biztosan benne van, hogy az előző meccsen nagy különbséggel kapott ki. Ezért biztos, hogy még jobban készülnek. De mi is tisztességesen felkészülünk és akkor nem lesz baj.

A Falco némi meglepetésre megnyerte a lepattanócsatát a Tiszaligetben, ráadásul az Olajnak Sopronban is meggyűlt a baja az aláhulló labdákkal. Nagyrészt amiatt nem tudott nyerni a bajnok szombaton, mert túl sok támadólepattanót engedett ellenfelének, ráadásul a soproniak ezeket a labdákat nagyon jó hatékonysággal váltották, úgynevezett második esélyből szerzett pontokra.

Luksa Andric (labdával) és csapata ezúttal a FIBA Európa Kupában méri össze erejét a Falcóval
Fotós: fiba.com

Szombaton ott volt ugyan a keretben, de nem lépett pályára Kovács Péter. Az ő visszatérése akár a lepattanózásban is megmutatkozhat. Még ha nem is direkt módon, hiszen a szolnoki játékos dolga elsősorban nem ez, hanem a kizárások. Azaz, hogy a támadónak minél nehezebb dolga legyen egyáltalán odajutni a palánk alá.

– Az előző héten összeszedtem egy vírust, lázas megbetegedésem volt – indokolta a szombati rendkívüli munkaszünetet az Olaj hátvédje. – Sajnos emiatt több edzést is ki kellett hagynom és a meccset is. De most már jól érzem magam, úgyhogy teljes erővel vágok neki a hétnek.

A Falcónál a Balmazovics–Bruinsma tengely volt igencsak életerős a szolnoki bajnoki mérkőzésen, de a másik három légiós: Curry, Reddic és Norfleet is okozhat fejfájást. A felkészülési időszak jelentős részében sérült Váradi Benedek is egyre inkább utoléri magát, Tóth Norbertet úgyszintén nem kell bemutatni senkinek, aki az előző szezon tizenegy (!) Olaj−Falco meccséből akár csak egyetlenegyet is látott.

A szerda 18 órakor kezdődő Szolnoki Olaj KK−Falco KC FIBA Európa Kupa-mérkőzést az Olaj TV élőben közvetíti.

Három csapat képviseli hazánkat

Idén három klubcsapat képviseli Magyarországot a FIBA Európa Kupa-sorozatban. A Szolnoki Olaj és a Falco mellett az Alba Fehérvár. Az európai szövetség a harminckét csapatot nyolc darab négyes csoportba osztotta.

Az Alba az olasz Varese, a portugál Porto és a bolgár Rilski Sportist társaságába került. A november 21-ig tartó, hat fordulóból álló első csoportkör végén az első és második helyen álló csapatok jutnak a második csoportkörbe.

A második csoportkör december 12-én kezdődik, itt két csoportelsőt és két csoportmásodikat sorsolnak egy-egy négyes csoportba. Az innen továbbjutó két-két csapat a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesőkkel kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában