KOSÁRLABDA

2018.10.01. 10:03

Szolnoki siker a Tisza-parti csapatok csatájában

Jól kezdte a bajnoki évadot a címvédő Szolnoki Olaj csapata, amely szoros első félidő után 23 pontos győzelmet aratott a Szedeák otthonában.

Varga Csaba

Sztrahinja Milosevics (balra) és társai hozták a kötelező győzelmet Szegeden.

Forrás: kosarsport.hu

Az elmúlt évadban egylabdás meccsen nyert az Olaj csapata Szegeden, és most sem számíthattak könnyű mérkőzésre Vojvoda Dávidék. Tóth Ádám zsákolását követően született meg az Olaj évadbeli első kosara. A hazaiak kapcsoltak, légiósaik, Darrrel Davis és Nenad Sulovic révén hamar fordítottak, előbb 10–4-re, majd 13–6-ra is vezettek.

A vendégek azonban nem hagyták, hogy meglépjenek a lelkes házigazdák, Luksa Andric és Andrew Rowsey pontjaival a negyed végére visszavették a vezetést (17–18).

Még egy darabig Fej-fej mellett haladtak a felek, és egy 11–2-es rohammal, Vojvoda Dávid találatival hamar kétszámjegyűre nőtt a távolság (26–36). A félidő hajrájában egy picit közelítettek a hazaiak, de a szolnoki legénység hétpontos előnyével vonultak szünetre a csapatok (35–42).

A fordulást követően öt egységnyire csökkentette hátrányát a pályaválasztó csapat, Alex Murphy azonban a bevágott egy triplát (44–52). A válogatottban is bemutatkozó Juhos Levente pontjaival azonban négy pontra jött fel a Szedeák (48-52). A negyed hajrájában ismét meglódultak a szolnokiak, a legfőképp a Vojvoda–Tóth duónak, tizenegy pontra növelték előnyüket (52–63).

A zárónegyedben Marko Boltics és Juhos kosaraival még egyszer és utoljára felzárkóztak a hazaiak (63–70). Az Olaj azonban Benke Szilárd duplájával és Sztrahinja Milosevics triplájával egy tucat pontra hizlalta a különbséget (63–75). A hajrában az Olaj sorra szerezte a labdákat, az utolsó hat percet 22–6-ra nyerték meg a piros-feketék.

Így a vártnál is könnyebben nyertek a Szedeák otthonában (69–92).

– Három negyeden át egyenrangú ellenfél volt a keményen küzdő szegedi csapat – mondta Dragan Alekszics, az Olaj vezetőedzője.

– Az utolsó tíz percben azonban jól működött a támadójátékunk, elfáradó ellenfelünkkel szemben sok könnyű kosarat dobtunk.

Sztrahinja Milosevics (balra) és társai hozták a kötelező győzelmet Szegeden.
Fotó: kosarsport.hu

A Szedeák vezetőedzője, Andjelko Mandics: – A magas szerkezetű szolnoki csapat elsősorban a palánkok alatt múlt felül bennünket. Azonkívül a büntetőket is rossz százalékkal értékesítettük.

NATURTEX-SZEDEÁK – SZOLNOKI OLAJ KK 69–92 (17–18, 18–24, 17–21, 17–29)

Újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. V.: Ádám J., Farkas G., Kovács N.

SZEDEÁK: Boltics 6, Wirth 5/3, Davis 9/3, JUHOS 22, SULOVICS 16. Csere: Green 11/3, Vágvölgyi, Révész, Kerpel-Fronius G., Bonifert. Edző: Andjelko Mandics

OLAJ KK: VOJVODA 14/9, Benke 6, Murphy 13/3, MILOSEVICS 14/6, Tóth Á. 10. Csere: ANDRIC 15, Airington 11, Kovács P. 2, Rowsey 7/3. Edző: Dragan Alekszics

A szolnoki csapat a Falco KC csapatát szombaton 18 órakor fogadja a Tiszaligetben.

Pécsi bravúr Fehérváron

A Körmend debreceni vendégjátékával indult a bajnoki szezon péntek este. Óriási meccsen, az Olajban is megfordult Milos Boriszov vezérletével, és 28/6 pontjának köszönhetően a DEAC négy ponttal legyőzte az elmúlt évadban negyedik Rába-partiakat.

A legutóbb bronzérmes Alba Fehérvár a Pécs csapatát fogadta, fél óráig fej-fej mellett haladtak a felek. A zárónegyedben azonban Veljko Budimir és Andrija Csirics találataival a Pécs állva hagyta a házigazdákat. A bajnoki döntős szombathelyi Falco KC közel húszpontos hátrányba került Sopronban, innen már csak szorossá tudták tenni a vasiak a meccset, elmaradt azonban a fordítás.

Eredmények: DEAC–Körmend 82–78, Alba Fehérvár–PVSK 71–88, Sopron–Falco KC 86–77, Zalaegerszeg–Kecskemét 64–56, Kaposvár–TF-Budapest 100–61.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában