LABDARÚGÁS

2018.11.30. 11:00

Két legyet ütnének egy csapásra

Az elhalasztott tizedik forduló mérkőzéseivel zárul a megyei másodosztályú bajnokság őszi szezonja vasárnap délután.

Pabar Gyula

Vasárnap, 13.00

Tiszagyenda (2.) – Tiszaföldvár (1.)

Vezeti: Czékus Sándor

Bravúros őszi szereplésével sokakat alaposan meglepett a Tiszagyenda. Ha csak abból indulunk ki, hogy tavaly egész évben harmincöt pontot szorgoskodott össze – amivel a nyolcadik helyen zárt –, míg az idén tizennégy forduló alatt harminckettőt, az már önmagában is döbbenetes adat.

Arról nem beszélve, hogy kilenc győzelmével és öt döntetlenjével az egyedüli veretlen csapat a mezőnyben, csupán kevesebb győzelme és rosszabb gólkülönbsége miatt második a Tiszaföldvár mögött. Hovatovább hazai pályán százszázalékos a mérlege, mind a hat meccsét megnyerte, de talán a legnehezebb a hetediket lesz abszolválnia.

A listavezető TVSE-t fogadja ugyanis, amelynek nem titkolt célja visszajutni a megye I.-be, ráadásul mindezt bajnokként szeretné kivívni, amiért hétről hétre mindent el is követ.

– Elsősorban arra törekszünk, hogy megőrizzük őszi veretlenségüket. Az csak hab lenne a tortán, ha ezt egy újabb hazai sikerrel érnénk el – fogalmazott Tasi István, a Tiszagyenda játékos-edzője.

– Rendkívül szervezett a Tiszaföldvár védelme, kevés gólt kap, nehéz lesz feltörni. Ugyanakkor megvannak azok a játékosaink, akik képesek rá, így már csak abban bízom, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert különben nem a valós tudás fog dönteni, hanem, hogy ki tud jobban alkalmazkodni a körülményekhez.

– Okosan kell játszanunk, mindenféle fölösleges kockázat nélkül. Ha benne lesz a meccsben a győzelem lehetősége, akkor nem kérdés, hogy rámegyünk a három pontra. Ha nem, akkor sem dől össze a világ, hiszen nekünk már egy döntetlen is elég az őszi elsőséghez – hangsúlyozta Molnár István, a Tiszaföldvár trénere.

– A védekezésünk stabil, így inkább az dönthet majd, hogy a csatáraink milyen napot fognak ki. Az elmúlt hetekben némi visszaesést tapasztaltam náluk, örülnék, ha vasárnap rám cáfolnának.

Játékosszemmel

Boros Benedek, a Tiszagyenda Ksk csatára: – Az ősz folyamán megannyiszor bebizonyította a csapat, hogy a legnehezebb feladatokat is képes megoldani, ezek után természetes, hogy győzelemre készülünk. A Földvár masszívan védekezik, mi viszont gyorsak vagyunk, ezért biztosan meglesznek a lehetőségeink, csak használjuk is ki őket.

Burján Zoltán, a Tiszaföldvár VSE középpályása: – Hajtós mérkőzésre számítok, ennek megfelelően készültünk az egész héten. Nálunk talán több a technikás játékos, a Gyendának pedig sokkal inkább a csapategységben rejlik az ereje. Ha megint lesz egy-két extra egyéni teljesítmény, akkor meglehet a győzelem.

További párosítások – vasárnap, 13.00: J.szentandrás–Cibakháza, J.apáti–J.alsószentgyörgy, Cserkeszőlő–Túrkeve, Besenyszög–Tiszaszentimre, Szászberek–J.boldogháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában