3 kérdés – 3 válasz

2018.12.05. 11:02

Törös Károly úszóedzőt kérdeztük

A Magyar Úszó Szövetség utánpótlás bizottságának elnökével beszélgettünk.

Varga Csaba

Forrás: hiros.hu

– A szolnoki pólósarénában tartott Mikulás Kupa nevű úszóverseny után beszélgetünk a szakemberrel. Jó volt látni a sok úszópalántát?

– Igen. Fontos a gyerekek számára a motiváció és a sikerélmény. Most mindkettő megadatott számukra, én nem nevezném versenynek, inkább megméretésnek.

– Tudjuk, hogy ön a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás bizottságának elnöke, meg azt is, hogy 75 éves. Látjuk, hogy kitűnő fizikai állapotban van, versenyről versenyre utazik, ezek szerint nincs lazítás?

– Nem sok időm van, be vagyok táblázva, sőt, még edzéseket is tartok, a KESI ifjú pólósainak és a marcali úszóklub gyerekeinek. A szolnoki egyesülettől Kovács István szakmai igazgató három éve kért fel, hogy szakértelmemmel segítsem az úszószakosztály munkáját.

– Mindig a vízilabdázóiról volt neves a Dózsa szakosztálya, akik kiválóan úsztak, versenyeket nyertek, mint Kanizsa Tivadar, Kádár Gyuri, Hasznos Pista és idős Cseh Sanyi, akit most is örömmel láttam az uszodában.

– Annak örülnék a legjobban, ha utódjaik is hasonló úszástudással rendelkeznének, mit ők. A fejlődéshez még több munka kell, épp ezért javaslom az edzőknek, hogy napi két tréninget tartsanak a gyerekeknek.

Fotó: hiros.hu

– Közelednek az ünnepek, hol fogja tölteni azokat?

– Október 23. mellett karácsony a másik nagy ünnep számomra. Igaz, 48 évig külföldön éltem, nekem mindig a család volt az első az életemben. Most is a fiammal és a testvéreimmel töltöm majd az ünnepeket, természetesen Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában