VÍZILABDA

2019.01.29. 09:59

Drezdában szerepel válogatottunk

Immár a negyedik forduló mérkőzéseit rendezik meg kedd este A Világliga/Európa Kupa selejtezőiben.

Varga Csaba

Jansik Dávid (kék sapkában) három gólt lőtt a német csapatnak az októberi derbin. Várjuk a jó folytatást

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az elmúlt három fordulóban hibátlan válogatottunk 20 órakor Drezdában, a német csapattal méri össze erejét. Märcz Tamás szövetségi kapitány a korábban kijelölt kereten betegség miatt változtatott, Mezei Tamás (FTC) és Zalánki Gergő (Szolnok) helyett Német Tonit és Sedlmayer Tamást (mindkettő: FTC) hívta meg a mai összecsapásra.

Emlékeztetőül a felek első meccsét, amit Szolnokon játszottak, a magyar együttes 17–9-re verte a németeket.

– Nyilvánvalóan az elsődleges feladat, hogy megnyerjük a találkozót, ami persze egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, hiszen jól tudjuk, tapasztaltuk, ellenfelünk milyen sokat erősödött az elmúlt időszakban – mondta a kapitány a szövetség honlapján.

– Arra készülünk, hogy legerősebb csapatukkal állnak ki ellenünk, azaz várhatóan nehezebb dolgunk lesz, mint volt Szolnokon.

Jansik Dávid (kék sapkában) három gólt lőtt a német csapatnak az októberi derbin. Várjuk a jó folytatást
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A németek elleni keret: Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC).

Az A csoport ÁLLÁSA: 1. Magyarország 9 pont, 2. Oroszország 6, 3. Németország 3, 4. Málta 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában