kézilabda

2019.01.18. 10:13

Heti nyolc edzéssel készül a Székács KE

Szinte napra pontosan egy hónap múlva megkezdődnek az NB I. B-s kézilabda-bajnokság tavaszi szezonjának küzdelmei. Nem csoda hát, hogy a kilencedik helyen tanyázó Törökszentmiklósi Székács KE legénysége már gőzerővel készül a folytatásra. Eddig főként erőnléti edzéseket végeztek a játékosok, ám az utóbbi napokban már a labdák is előkerültek. A legfrissebb fejleményekről Szloska Krisztián edző számolt be a Szoljon.hu-nak.

Pabar Gyula

Teljes kerettel vágott neki a téli alapozásnak a törökszentmiklósi legénység.

Forrás: miklostv.com

– Akik ismernek engem, azok pontosan tudják, hogy nálam nincs lazsálás az edzéseken. Ez a téli alapozás idején hatványozottan igaz, mivel az itt elvégzett munka alapjaiban határozza meg azt, hogy egy csapat milyen teljesítményre képes tizenegy mérkőzésen keresztül.

– Le a kalappal a srácok előtt, zokszó nélkül teljesítik az általam előírt penzumokat, de ők is tudják, hogy nem kitolásból vagyok ennyire kemény velük, hanem mert azt szeretném, hogy sikeresek lehessenek – magyarázta a negyvenkét éves szakember.

– Kezdetben heti nyolcat edzettünk, most ez a szám valamelyest csökkenni fog, mert péntekenként edzőmeccset játsszunk, az elsőt a Kunszentmártonnal – pénteken este fél nyolc a kezdés a Székács Sportcsarnokban.

Ha már edzőmeccsek, abból ezúttal is bőven kijut majd a törökszentmiklósiaknak. Január 25-én (pénteken) a Köröstarcsát fogadják, ugyancsak este fél nyolctól, egy nappal később pedig már Homokon, egy négyes torna keretében lépnek pályára – ahol a Székelyföldi Kézilabda Akadémia, a Diósd és az Orosháza lesznek az ellenfeleik –, hogy aztán február 1-jén (pénteken), hazai pályán egy duplázással zárják a sort, amikor is a Hajdúböszörménnyel és a Mezőtúrral csapnak össze este hat órától.

Teljes kerettel vágott neki a téli alapozásnak a törökszentmiklósi legénység.
Fotó: miklostv.com

Az őszi szezon egyfajta hullámvasút volt a Székács KE számára. A bravúros győzelmeket általában meglepő vereségek követték. Hogy ez a tavasszal ne ismétlődhessen meg, Szloska Krisztián minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a védekezés és a lerohanások gyakorlására.

– Az első három fordulóban találkozunk az Ózddal, a Lajosmizsével és a Balassagyarmattal. Ha ezeken a meccseken legalább négy pontot gyűjtünk, akkor nagyot léphetünk előre.

Szloska Krisztián.
Fotó: miklostv.com

– Habár nem tudtunk új játékosokat igazolni a télen, én már annak is örülök, hogy most mindenki egészséges, így remélhetőleg teljes kerettel tudunk nekivágni a tavasznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában