VÍZILABDA

2019.02.20. 10:55

Csapatunk két góllal győzte le az oroszokat

A magyar válogatott az orosz csapatot fogadta kedd kora este a győri uszodában, a világliga selejtezőjének ötödik fordulójában.

MTI, V. Cs.

A Szolnoki Dózsa soraiból Nagy Viktor, Angyal Dániel, Bátori Bence és Jansik Dávid kapott meghívót Märcz Tamás szövetségi kapitánytól. Azt a meccs előtt is tudtuk, hogy a mieink már továbbjutottak csoportjukból, s ott lesznek az Európa Kupa nyolcas döntőjében, ahonnan az első három gárda kvalifikálja magát a világligára.

A már a találkozó elején, főleg védekezésben összeszedettek voltak a magyarok, elöl pedig szép egyéni megoldásokat láthattunk Varga Dumiéktól, így a nagyszünetben háromgólos volt a különbség (6-3).

A harmadik negyedben az oroszok két könnyű góllal kerültek lőtávolba (7–5), azonban a játékrész vége újra a magyaroké volt, s négygólos hazai előnnyel indult az utolsó nyolc perc.

A zárófelvonásra mintha elvesztette volna a ritmust a magyar válogatott, a támadások befejezésébe hiba csúszott, az oroszok pedig kihasználták a védekezésbeli könnyelműségeket, így egy csapásra nyílt lett a találkozó (9–8).

A hazai szurkolókat végül két perccel a dudaszó előtt Sedlmayer Tamás nyugtatta meg, miután lehetetlen szögből lepte meg az orosz kapust, eldöntve ezzel az összecsapást.

MAGYARORSZÁG – OROSZORSZÁG 10-8 (4–1, 2–2, 3–2, 1–3)

Magyarország: Nagy V. – Manhercz 1, Vámos 1, Német 1, Jansik D., Kovács G., Varga D. 2. Csere: Angyal, Sedlmayer 3, Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában