Kézilabda

2019.02.21. 12:25

Felemás eredményeket értek el csapataink

Nem minden csapatunknak úgy sikerült az elmúlt hétvége, mint ahogy szerették volna, a Székács csúnyán kikapott, és az NB II-es egyletek közül sem mindegyik örülhetett győzelemnek.

Varga Balázs

A férfi NB I/B Keleti csoportjában szereplő Törökszentmiklósi Székács KE a tabellán mögötte elhelyezkedő Ózdi KC-hez látogatott. A felek az első fordulóban már találkoztak egymással az idei kiírásban, akkor megyénk csapata győzedelmeskedett, de a miklósiak ezúttal beleszaladtak a késbe, ugyanis 42–25-ös vereséget szenvedtek el, ezzel pedig visszacsúsztak a táblázat utolsó előtti helyére. Szombaton majd a sereghajtó Mizse KC ellen javíthatnak.

A férfi NB II Dél-keleti csoportjában egyedül a Kunszentmártonnak nem jött össze a pontszerzés, mivel a Pick Szeged U23-as csapatával szemben egy góllal alulmaradtak. A Túrkeve viszont bravúros győzelmet aratott, nagy csatában, 27–25-re megverte a harmadik helyen álló Békéscsaba DKSE-t.

A Mezőtúri AFC simább mérkőzésen van túl, mivel hazai pályán a Makót kilenc találattal múlta felül, és a 33–24-es sikerével, a Kunszentmártont megelőzve, feljött a negyedik pozícióba.

A Déli csoportban a szolnoki gárda drámai végjátékban, az utolsó másodpercekben egyenlített a Dunaújváros ellen, és otthon tartott egy pontot.

A hölgyeknél az NB II-es Mezőtúr az ezüstérmes helyen álló Hódmezővásárhelyhez látogatott el, de nem tudtak pontot csenni a házigazdától. A túri lányok ötgólos, 35–30-as vereséget szenvedtek el, így maradtak a középmezőnyben.

Eredmények: Férfi NB I/B, Kelet: Ózdi KC–Törökszentmiklósi Székács KE 42–25. Férfi NB II, Dél-kelet: Kunszentmárton–Pick Szeged U23 29–30, Mezőtúri AFC–Makói KC 33–24, Túrkevei VSE–Békéscsaba DKSE 27–25. Dél: Szolnoki KCSE–Dunaújvárosi AC 28–28.

Női NB II, Dél-kelet: Hódmezővásárhelyi LKC–Mezőtúri AFC 35–30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában