kézilabda

2019.03.07. 10:09

Csak a Mezőtúr nyert a fordulóban

A 14. forduló mérkőzéseit rendezték meg az alsóbb osztályú bajnokságban.

Varga Csaba

A NB I/B Keleti csoportjában továbbra sem akar összejönni a Székács KE legénységének az első tavaszi győzelem. Szloska Krisztián edző tanítványai a Balassagyarmat otthonában már az első félidő végén hatgólos hátrányba kerültek, bár a második játékrészben nem nőtt tovább a különbség, sima vereség lett a vége.

Ezzel a sereghajtó pozícióját foglalják el a miklósiak a tizenkét csapatos mezőnyben. A harmadosztályban négy megyei gárda érdekelt, közülük csak a Mezőtúr hagyta el győztesen a pályát.

Az otthonukban játszó mezőtúriak az első félidőt követően még kétgólos hátrányban voltak a Békéscsabai DKSE-vel szemben. A fordulás után azonban Boda Péter és Papp Krisztián gólerős játékának is köszönhetően fordítottak, nyertek 30–26-ra, ezzel őrzik harmadik helyüket a tabellán.

A tartalékos kunszentieknek viszont nem sikerült a pontszerzés a másik csabai csapat, a BDSK otthonában. A szolnoki együttes hazai pályán játszva, az első félidőben még két góllal vezetett a budapesti Tempó SE ellen, a látogató azonban 19–13-ra nyerte a másik játékrészt, a meccset pedig 33–29-re.

Eredmények

Férfiak, NB I/B: Balassagyarmat–Székács KE 32–26. NB II. Dél-Keleti csoport: Békéscsabai DSK–Kunszentmárton 30–26. Túrkeve–Szeged U23 30–41. Mezőtúr–Békéscsabai DKSE 30–26 Déli csoport: Szolnoki KCSE–Tempó SE 29–33. Nők, NB II: Bácsalmás–Mezőtúri AFC-Syngenta 32–23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában