Kosárlabda

2019.03.09. 11:36

Kiszámíthatatlan ellenfélhez utazik Pantelics nélkül a Jászberény

Kinek lesz nyerő a huszonegyes szám? A 21. forduló egyik rangadója Szolnokon lesz, ugyanakkor a harmadik helyezett Jászberény sem játszik lötyögős meccset Sopronban.

Gutai István

A piros mezes szolnoki csapatra kemény meccs vár az Alba elleni rangadón

Fotó: Gémesi Balázs

Az őszi kanyarban hosszabbítás után tudta legyőzni a soproni csapatot a JP-Auto Jászberényi KSE 83−74-re. A mai meccs előtt a két csapat céljai között azonban e végeredménynél lényegesen nagyobb a különbség.

Miközben a Sopron a play-out elől menekülne, a Jászberény a harmadik hely megtartására törekszik. A felsőházi tagság érdekében múlt héten igen értékes győzelmet aratott Kecskeméten a Jászság büszkesége. Ráadásul úgy, hogy Djordje Pantelics talpsérülése miatt nem is játszhatott. A dörzsölt szerb center szolgálatairól ma is kénytelen lesz lemondani Nikola Lazics vezetőedző.

Nem könnyű kiigazodni a Sopronon: kikaptak otthon a Kecskeméttől, az akkoriban még betegeskedő Albától, valamint a Zalaegerszegtől is. Ugyanakkor elkapta a címvédő Szolnokot. Legutóbbi négy meccsét elbukta, így alighanem a „Győzelem, vagy Szibéria!” elszántságával mennek bele a berényiek elleni meccsbe.

Mint mindig, ezúttal is a Warner−Lemar−Gordon tengely teljesítményén áll vagy bukik a soproniak eredményessége.

− Igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani, és összeállni védekezésben, ebből pedig gyors támadásokat indítani − latolgatta az esélyeket a jászberényi klub honlapján Szigedi Bence.

− Természetesen győzni szeretnénk annak ellenére is, hogy a Sopron az egyik legjobb „hazai pályás” csapat a bajnokságban. Ők otthon játszanak, mi jobb helyen állnunk, úgyhogy szoros mérkőzés várható.

− Tagadhatatlan, hogy ők vannak nagyobb nyomás alatt, de ha mi nyernénk, szerintem az sem számítana meglepetésnek.

Történelmi mélypontot idézően szerepel a bajnokságban az Alba Fehérvár. Elsősorban idegenben hajlamos a szétesésre az eddig lejátszott meccsek alapján a csapat, hiszen vendégként már hét vereségük van, a győzelem rovatba pedig csak a jászberényi, a soproni, a TF elleni és a szegedi meccsüket tudták beilleszteni.

A piros mezes szolnoki csapatra kemény meccs vár az Alba elleni rangadón
Fotó: Gémesi Balázs

Ugyanakkor a FIBA Europe Cup második csoportkörét is túlélte, sőt, az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén minimális vereséget szenvedett a Telekom Bonn csapatától hét közben. Nyolc perccel a meccs vége előtt még tizenhattal vezettek a fehérváriak, majd kaptak egy 21−0-s futást a németektől, így oda lett a siker.

− Nincs két Alba Fehérvár − nyomatékosította Jakab Máté, a szolnoki edzői stáb tagja. − Ez a csapat már egyáltalán nem az, amelyik a bajnokság első szakaszában meglepő vereségeket szenvedett. Nem is szabad komolyan venni a táblázaton elfoglalt helyezését. Nem is tesszük.

− A játékuk képe nagyon sokat javult, szerdán Bonnban 38 percig uralták a meccset, egyenrangú ellenfelei voltak a német csapatnak. Nem foglalkozunk azzal sem, hogy az utazás, a hétközi meccs miatt esetleg fáradtabbak lehetnek. A legjobb Albára készülünk.

− Ellenünk minden csapat extra motivációval lép pályára, a fehérváriak is természetesen. De egyértelmű célunk a győzelem. A Magyar Kupa-döntő utáni első hazai mérkőzésünk lesz, mindenkit arra biztatnék, hogyha teheti, jöjjön ki a meccsre. Már csak azért is, mert a klub nyolcadik kupagyőzelmét hirdető zászlót most lehet először megnézni a csarnokban.

A Sopron−Jászberény és az Olaj−Alba meccs ma 18 órakor kezdődik. Ez utóbbi találkozót az Olaj Tv vasárnap 18 órától, felvételről közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában