kézilabda

2019.03.21. 10:06

Szenzációs mezőtúri győzelem született

Súlyos vereség és bravúros győzelem is jellemezte megyei csapataink hétvégi szereplését, csupán a Mezőtúr és a Kunszentmárton örülhetett két pontnak.

Varga Balázs

Sütő Martinék (kékben) idén még nem nyertek.

Forrás: szekacske.hu

A másodosztályban szereplő Törökszentmiklós a Nyíregyházát fogadta a hétvégén, és az volt a nagy kérdés, vajon meg tudja-e szerezni első idei győzelmét, mivel azóta, hogy tavasszal folytatódott a bajnokság, a Székács négy vereséget szenvedett el. A siker azonban ezúttal sem jött össze, a nyírségi együttes fölényesen, 37–25-re nyert idegenben, így a miklósi gárda maradt a sereghajtó.

Sütő Martinék (kékben) idén még nem nyertek.
Fotó: szekacske.hu

Az NB II. Dél-keleti csoportjában a Mezőtúrra szintén komoly feladat várt, mivel a listavezető Pick Szeged U23-as csapatát fogadta. A hazai legénység végig magabiztosan játszott, Papp Krisztián, Kovács István és Branyiczki György szórta a gólokat – előbbi kilenc, utóbbi két játékos hét-hét találatig jutott –, és végül 32–28-ra megverte az eddig mindössze egy vereséget számláló Tisza-parti egyletet.

A csoport másik két megyebeli együttese, a Kunszentmárton és a Túrkeve egymással mérkőzött meg, és ugyan a félidőben még a vendégek vezettek 13–12-re, a hazaiak megfordították a találkozót – hiába remekelt a másik oldalon Békés Bence (11 gól), a 29–23-as végeredmény révén pedig otthon tartották a két pontot a megyei rangadón.

A Déli csoportban szereplő Szolnok a Mezőtúrhoz hasonlóan az éllovassal csapott össze, azonban a fővárosi túrán a Rév TSC esélyt sem adott a vendégeknek, és tizenegy gólos sikert (26–15) aratott, így a Szolnok maradt a kilencedik helyen.

A mezőtúri hölgyek szorosabb mérkőzést játszottak, és erőfeszítéseiket siker koronázta, egy találattal felül tudták múlni (23–22) a vendéglátó Felföldi SE-t. A győzelemnek – és a szegedi sportiskolások botlásának – köszönhetően a túri gárda feljött a tabella hatodik helyére, ráadásul pontszámban beérték a vereséget szenvedő Szarvast.

Megyei eredmények és program

Férfi eredmények

Törökszentmiklósi Székács–Nyíregyháza 25–37

Mezőtúr–Szeged U23 32–28

UniTurn Kunszentmárton–Túrkeve 29–23

Rév TSC–Szolnok 26–15

Női eredmény

Felföldi István SE–Mezőtúr 22–23

Program, szombat

Békéscsabai BDSK–Mezőtúr, 16.00, Túrkeve–Csongrád, UniTurn Kunszentmárton–Kiskunmajsa, Algyő–Törökszentmiklósi Székács, 18.00, Szolnok–Pénzügyőr, 19.00

A Mezőtúr női csapata a hétvégén nem játszik bajnokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában