Kézilabda

2019.03.14. 09:58

Tartja harmadik helyét a mezőtúri gárda

Immár a 15. forduló mérkőzéseit rendezték meg a másodosztályban.

Varga Csaba

A szolnoki Csató Dániel (balra) is jól játszott legutóbb

Fotó: Csabai István

A Keleti csoportban érdekelt törökszentmiklósi Székács KE legénysége a Balmazújváros csarnokában lépett pályára. Sajnos ezúttal sem kísérte szerencse a miklósi csapat szereplését.

A két éve még az NB I-ben szereplő hazaiak már az első félidőben négygólos előnyt szereztek, amit a folytatásban a duplájára növeltek, 34–26. A Székács együttese továbbra is sereghajtó a tizenkét csapatos mezőnyben, szombaton, hazai pályán, a Nyíregyháza ellen javíthat mérlegén.

Az NB II. Délkeleti csoportjában a harmadik helyen tanyázó Mezőtúri AFC-Syngenta az első félidőben hét góllal vezetett a Felföldi SE otthonában. A vendégek jó védekezésüknek, valamint a Boda Péter–Kovács István–Branyiczki György trió eredményességének köszönhetően hat gólt megtartottak előnyükből, 32–26. Szombaton pedig a listavezető Pick Szeged U23-as gárdáját fogadják.

A szolnoki Csató Dániel (balra) is jól játszott legutóbb
Fotó: Csabai István

A hazai pályán fellépő Kunszentmárton Uniturm csapata elsősorban második félidőbeli jó játékának köszönhetően 30–25-re nyert a Makó ellen. A kunszentiek közül Tóth Jacsa 10 hétméterest is értékesített, Danku Sándor pedig hat akciógóllal segítette csapatát.

A hatodik kunszentiek szombaton megyei rangadón azt a túrkevei csapatot fogadják, amely a legutóbbi fordulóban 31–29-re kikapott a Békéscsabai BDSK otthonában.

A Tiszavirág Arénában az újonc Szolnok KCSE a PLER U23-as csapatát fogadta. A mérkőzés előtt köszöntötték

Császi Sándort, aki a klub 300. igazolt játékosa. A meccset pedig óriási csatában, vesztett állásból fordítva, a Szolnok 40–39-re nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában