kosárlabda

2019.04.24. 10:40

Feléhez ér a felsőház

Megyénk két csapata közül kétségtelenül a Jászberény készülhet nyugodtabban a középszakaszt felező mérkőzésére, jóllehet, idegenben játszik. Az Olaj azt a Körmendet fogadja, amely zsinórban tizenegy bajnoki­ját megnyerte. De minden ilyen sorozat arra való, hogy egyszer csak megszakadjon.

Gutai István

Mindkét csapatunkra nehéz ellenfél vár szerda este.

Ha páholyban nem is, mindenesetre nagyon komfortosan érezheti magát a JP AUTO-JKSE, miután szombaton legyőzte a Szolnoki Olajt. Nikola Lazics együttese négy győzelemmel előzi meg azt a Pécset, amelynek vendége lesz.

A PVSK először szerepel a felsőházban, de győzelme még nincs, így alighanem a létező legtöbbet teszi meg azért, hogy ma megszülessen a történelmi siker. A hazai pálya mellett az is segítségére lehet a Vasútnak, hogy a jászberényi csapat mostanában alig tud öt-öt elleni edzést tolni.

– Nagyon fontos lenne, hogy végre mindenki egészségesen álljon a rendelkezésemre. A következő időszakra ez lesz a legfontosabb feladat a számunkra – mondta még az Olaj elleni győzelem után Nikola Lazics, a JP AUTO-JKSE vezetőedzője.

A létszámhiányról, a szűkös keretről éppen Szolnokon tudnának akadémiai székfoglaló hosszúságú beszédet tartani. Mégsem teszik, hanem a Berény elleni meccsen is kiütköző védekezésbeli hibák kiküszöbölésén dolgoznak.

– Próbáltuk azokat a védőpozíciókat pontosítani mind pick-and-roll (elzárás-leválás) védésben, mind gyorsindítás elleni védésben, hogy azok pontosak legyenek – mondta az egyre több játékpercet kapó ifjú iránytó, Frank Áron.

– Szerintem, ha ezt a körmendi meccsen is tudjuk hozni, mint ahogy edzéseken is, akkor nem lehet probléma. Nem kell megijedni a Körmendnek a védekezésétől, az egész pályás letámadásától. Szerintem, ha a labdát át tudjuk hozni viszonylag gyorsan és könnyen a támadótérfélre, akkor megint csak nem lehet probléma.

Mindkét csapatunkra nehéz ellenfél vár szerda este.
Fotós: Gémesi Balázs

A Körmend győztes megyei rangadón (Vasi el Clasicón) van túl, hiszen vasárnap nyerni tudott otthon a Falco ellen. Így egy nappal kevesebbet pihent ugyan, ráadásul idegenben játszik, de a tizenegy győzelem zsinórban az mégiscsak tizenegy győzelem zsinórban.

– A Körmend nagyon jó ritmusból érkezik, hosszú győzelmi sorozattal – vélekedett a kedd délutáni edzés közben Nemanja Milosevics, az Olaj bedobója. – A közelmúltban voltak és vannak problémáink a keret mélységét illetően: edzeni és meccselni sem tudunk teljes létszámban. De most itthon játszunk, a hazai pálya a mi házunk, amit meg kell védenünk. Ehhez mindenekelőtt jobban kell kosárlabdáznunk és akkor szerintem meglehet a győzelem.

Az MTE-nek kettővel több győzelme van, mint az Olajnak. A mostani sikerszériát sokan annak tudják be, hogy a szezon közben érkezett Matthias Zollner rá tudta venni amerikai játékosait, védekezzenek. A leginkább agresszív kosárlabdát most a Körmend játssza a ligában, így egyáltalán nem számíthat könnyű délutánra senki sem.

A JKSE a hagyományos időpontban, 18 órakor kezd Pécsen, míg az Olaj a Szolnoki Dózsa létfontosságú BL-meccse miatt egy órával korábban, 17-kor. E találkozót az Olaj TV élőben közvetíti.

A felsőház állása

1. Körmend 23 6 2660–2384 0899

2. Szolnoki Olaj 21 8 2448–2247 0.862

3. Falco KC 20 10 2469–2275 0.833

4. Jászberény 18 11 2251–2250 0.810

5. PVSK 14 15 2315–2271 0.741

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában