LABDARÚGÁS

2019.04.27. 09:21

Jön a csúcsrangadó: a MÁV FC-t fogadja a Berény

Megyei rangadót rendeznek a harmadosztályban, a Jászberény és a Szolnoki MÁV a bajnoki címre hajt, amelyhez egymáson át vezethet az út.

Varga Balázs

Hevesi-Tóth Tamás (balra) és Simon Attila ismét összecsaphat a rangadón.

Fotó: Csabai István

Vasárnap, 16.30

Jászberény (2.) – Szolnoki MÁV (1.)

Vezeti: Nagy Norbert (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)

A Szolnok az első, a Jászberény pedig a második, és mindössze egy pont van kettejük között – ilyen előzmények mellett csapnak most össze a felek. Egy fordulóval ezelőtt még fordított volt a sorrend, ám a Berénynek megszakadt kilencmeccses győzelmi sorozata Putnokon (1–2), így Huszák Géza kinevezése óta először vesztett pontot a gárda. Aggodalomra nyilván semmi ok, a jászsági kék-fehérek továbbra is jó helyzetben vannak, és a saját kezükben a sorsuk, ám még egy vereséggel ez megváltozna, és a többiek botlásaira is apellálniuk kellene.

A MÁV FC a DEAC otthonában nyert 4–3-ra a múlt héten – ahol egyébként a szolnokiak hét saját nevelésű játékossal léptek pályára –, így előzött. Ezáltal Csábi Józseffel még százszázalékosak a szolnokiak, ám az igazi erőpróba most következik. A debreceniek elleni meccsen Földi Marcell is a halóba talált, az ő gólja döntötte el a Szolnok javára az őszi Berény elleni rangadót is. A tizedik fordulóbeli összecsapás előtt a harmadik és negyedik helyen állt a két egylet, azonos pontszámmal, akkor a hazaiak 1–0-s győzelmük révén megállásra késztették a jászsági gárdát, ám mint az látszik, nem végleg.

Vasárnap nagy előnyre tehet szert az a csapat, amelyik nyer, de persze a bajnoki cím még nem itt dől el – többek között azért sem, mert mindkét gárda játszik még az aranyra hajtó ESMTK-val is. Azonban egy győzelem nemcsak a pontok terén, de lelkileg is nagy löketet adhat, míg egy vereség épp ellenkező hatást válthat ki. A döntetlennek valószínűleg legjobban a pesterzsébetiek örülnének, de tudjuk, úgyis az nevet, aki a végén nevet, márpedig a bajnokság minden bizonnyal csak június elején dől el.

Hevesi-Tóth Tamás (balra) és Simon Attila ismét összecsaphat a rangadón.
Fotó: Csabai István

Mesterszemmel

Huszák Géza, a Jászberény vezetőedzője: – Megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy megelőzzük a Szolnokot. Ha valaki tíz fordulóval ezelőtt ezt mondja, akkor azt szerintem mindenki elfogadta volna. Az előző fordulóban kikaptunk, de egyszer minden sorozat megszakad, nincs ezzel semmi baj, készülünk a következő mérkőzésre, ami bizony egy rangadó, és szeretnénk megnyerni.

Csábi József, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: – Remélem, mi is átérezzük ennek a rangadónak a súlyát, nem csak a Jászberény, hiszen régen volt Berény–Szolnok bajnoki, ráadásul mindkét csapat az elsőségre hajt. Habár ezt sokan az év mérkőzésének tartják, én nem szeretném túlmisztifikálni, hiszen ezen kívül is lesz még öt forduló. Sokat fejlődtünk nyár óta, az elvárások is mások, magunkkal szemben is, ebből pedig adódik, hogy most is nyerni szeretnénk.

További párosítások

Vasárnap: Tállya–Gyöngyös, 12.30, DVTK II.–DEAC, ESMTK–Eger, Cigánd–Füzesgyarmat, Sajóbábony–Sényő, SBTC–Nyírbátor, Putnok–Tiszaújváros, 16.30

Tíz éve találkoztak utoljára Berényben

Érdekesség, hogy a két csapat a másodosztályban, a 2008–2009-es évadban találkozott utoljára Jászberényben. Akkor a JSE néven szereplő pályaválasztó 4–1-re győzte le a szolnoki csapatot. A JSE soraiból Hevesi-Tóth Tamás triplázott, aki most is a kék-fehérek egyik meghatározó embere, míg a negyedik gólt Rebecsák Szilárd szerezte.

A MÁV FC szépítő találata Szabó Tibor nevéhez fűződik. Azon a meccsen Rézsó Péter védte a szolnokiak kapuját, aki most a jászberényi csapat kapusedzője. A felek másik évadbeli meccsét viszont a Szolnoki MÁV FC 1–0-ra nyerte Széki Attila góljával, a Tiszaligetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában