ASZTALITENISZ

2019.04.06. 08:30

Nagypál Márta ifi magyar bajnok lett!

Szudi Ádám felnőtt magyar bajnoki címe és Molnár István Patrik U21-esek közti tripláját (a vegyes párost Nagypál Mártával nyerte) követően Márti az ifjúságiak páros mezőnyében szerzett aranyérmet az ob-n, a Jászkun Volán SC színeiben.

Munkatársainktól

Nagypál Márta egyéniben és párosban is érdekelt.

Fotó: Csabai István

Az eredetileg Gödöllőre tervezett ifjúsági ob-t a lányok számára a BVSC Szőnyi úti termében rendezték meg. A lányok páros versenyszámában a négy között emelték ki Nagypál Mártát és kecskeméti partnerét, Drabant Anitát. Nem is jelentett gondot számukra az elődöntőbe kerülés.

Itt azonban az első kiemelt Harasztovich Fanni, Phan Viola (mindkettő Statisztika) kettőssel találkoztak, akiket szetthátrányból fordítva győztek le 3:1-re. A döntőben a nyírbátori Tölgyes Dorottya és a szekszárdi Keresztesi Kitty ellen hamar elhúztak 2:0-ra, de a rivális egyenlített, a döntő játszmában viszont Mártiék voltak higgadtabbak, és ezzel megszerezték a bajnoki címet.

Egyéniben az elődöntőig menetelt id. Szöllősi Péter tanítványa Harasztovich Fanni ellen egy szettet nyert, így bronzérmet szerzett. Vegyes párosban a BVSC-s Farkas Ezékiellel az oldalán a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást. A további két volános versenyző, a 12 éves Csór Laura és a második ranglistaversenyén induló Egyed Adriána is egy mérkőzést nyert meg a selejtezők során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában