kosárlabda

2019.05.21. 10:29

Pakson is nyerni akar a címvédő Szolnoki Olaj csapata

Szombaton kezdődött meg a bajnokság egyik legérdekesebb és egyben legizgalmasabb szakasza, a rájátszás, vagyis a playoff. A Körmend–Sopron és a Falco KC–Kecskemét párharc egyaránt a pályaválasztó csapat fölényes győzelmével zárult.

Varga Csaba

A Kovácsok újra egymás ellen, Péter (jobbra, Olaj) és Ákos (ASE).

Fotó: Mészáros János

A PVSK–Jászberény páros csata nyitómeccsét az elmúlt hetekben jó formában lévő pécsiek nyerték 77–73-ra. Egy biztos, az alapszakaszban nagyot alakító berényi csapatnak újra össze kéne kapnia magát, hasonlítani régi önmagára. Ráadásul a ma este hét órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport Tv jóvoltából ország-világ láthatja.

– A szezon eddigi tévés meccseit rendre elveszítettük – mondta a klub honlapján Kerpel-Fronius Balázs, a JKSE bedobója. – Tegyük hozzá, azokon a mérkőzéseken tartalékosan álltunk fel, most Coleman és Cseh kivételével mindenkire számíthatunk. A védekezés lesz a kulcs, ha abban és a külső dobásokban is javulunk, akkor ki fogjuk egyenlíteni hátrányunkat.

Szinte mindenki azt jósolta, hogy a negyeddöntő slágerösszecsapása, az Olaj–ASE párharc lesz. Az első meccs alapján igazuk volt a jósoknak, amit 21 pontos hátrányból, Nemanja Milosevics utolsó másodperces triplájával a piros-feketék nyertek 83–80-ra. Most jön a második felvonás az atomvárosban, ahol ma este hatkor kezdenek a felek.

– Fel kell készülnünk arra, hogy a Paks hazai pályán még nagyobb ritmusban fog játszani, még nagyobb önbizalommal – mondta Vojvoda Dávid, a szolnoki csapat ásza, a paksi mérkőzést élőben közvetítő Olaj Tv-nek.

– Úgyhogy meg kell állítanunk ezeket a gyors indításokat, azokat a nyolc-tíz méteres hármasokat, amiket itt ellenünk az első negyedben bedobáltak. Akkor lehet keresnivalónk. Fontos mérkőzés lesz a párharc szempontjából.

A Kovácsok újra egymás ellen, Péter (jobbra, Olaj) és Ákos (ASE).
Fotós: Mészáros János

– Ha esetleg tudnánk nyerni, akkor nagyon közel kerülnénk ahhoz, hogy a négybe jussunk. De ennyire nem szeretnék előremenni. Jó mérkőzés lesz, innen is biztos megy sok szurkoló, úgyhogy várjuk az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában