VÍZILABDA

2019.05.14. 21:52

Vereséggel zárta a BL-t a Dózsa

A Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata ötgólos vereséget szenvedett a Jadran Split otthonában a Bajnokok Ligája B-csoportjának 14., záró fordulójában.

Varga Csaba

A csoportból a szerda esti forduló eredményeitől függetlenül a horvát Dubrovnik, a címvédő görög Olympiakosz, az olasz Verona, valamint a rendező jogán a német Hannover, míg a A-jelű nyolcasból az olasz Pro Recco, a spanyol Barceloneta, az olasz Brescia és a Ferencváros kvalifikálta magát a június 6-8-i hannoveri fináléba.

Tehát tipikus le kell játszani mérkőzésre, tartalékos összeállításban utazott a Dózsa gárdája Splitbe. Nem tartott társaival Bátori Bence, Kis Gábor, Milan Alekszics és Nagy Viktor. Ráadásul a mostoha idő, útlezárások miatt, mintegy 15 órai buszozás után érkezettek meg Teleki Andrásék az Adria-parti városba.

Az első negyed még kiegyenlített játékot hozott, a folytatásban azonban a csoport ötödik helyén álló hazai csapat jól sáfárkodott helyzeteivel a nagyszünet előtt három gólos előnyhöz jutott, 7–4.

A fordulást követően sem tudta szorossá tenni a meccset a Dózsa. Sőt a hajrában már öt gólosra duzzadt a horvát bajnoki bronzérmes előnye, amit meg is tartott a záró kürtszóig.

– Kitűnően zártuk az idényt ezzel a győzelemmel, amit nagyon akartunk, és mindent meg is tettünk érte – mondta az nso-nak Ivan Asic, a Split edzője – Nem számítottunk ilyen jó szereplésre, de nagyon sokat fejlődtünk, és úgy érzem, kiadtunk magunkból mindent az összes mérkőzésünkön.

A Dózsa edzője, Zsivko Gocics pedig azt mondta: – Mivel nem volt esélyünk javítani a pozíciónkon, lehetőséget adtam több fiatal játékosnak, hogy tanuljon és a saját bőrén érezze, milyen is a Bajnokok Ligájában szerepelni. A Split fegyelmezetten és jól vízilabdázott, megérdemelten nyert.

JADRAN SPLIT (horvát) – SZOLNOKI DÓZSA 15–10 (3–2, 5–3, 4–3, 3–2)

Split, 400 néző. Vezette: Sztavridisz (görög), Petronelli (olasz)

JADRAN SPLIT: Anic – Delic, SETKA 2, Viskovic 1, POWER 3, Krapic 2, ZOVIC 3. Csere: Podrug (kapus), Butic 2, Pejkovic 1, Popovic 1, Milardovic, Kovacic. Edző: Ivan Asic

SZOLNOK: Kardos G. – V. Rasovics, PRLAINOVICS 6, Angyal 1, Lazics, Szatmári, Zalánki 2. Csere: Jansik D. 1, Teleki, Szeghalmi, Pethe, Kovács M. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 10/6

Gól – Ötmétresből: 2/2, ill.2/2

A szolnoki csapat pénteken 19 órakor, a bronzcsata második felvonásán Egerben szerepel. Ha szükséges, a harmadik meccset Szolnokon rendezik, vasárnap 18 órakor.

A mérkőzés beharangozóját ide kattintva éri el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában