LABDARÚGÁS

2019.07.10. 09:26

Megvédték címüket az Abádszalók harmadik korcsoportos labdarúgói

Éppen egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Abádszalók bajnoki címet ünnepelhetett Telkiben. Az általános iskola egyik csapata megnyerte a Bozsik-program országos tanévzáró labdarúgótornáját. Idén pedig sikerült megvédeniük a tavalyi elsőséget.

Ujvári László

Történelmet írtak az abádszalóki fiatalok: a torna tizenegy éves történetében nekik sikerült először a címvédés.

Forrás: Beküldött fotó

A kupa tizenegy éves történetében először fordult elő, hogy egy csapat sikeresen megvédte korábbi bajnoki címét. Az ország számos pontjáról érkeztek óvodás, általános iskolás és középiskolás csapatok. Például Budapestről, Békéscsabáról, Győrből, Gyöngyösről és Szuháról. Abádszalók címvédőként kapott meghívást, és vett részt a harmadik korcsoport (5–6. osztály) küzdelmeiben.

– Nagy élmény volt a gyerekek számára, hogy olyan labdarúgó-legendák voltak jelen a rendezvényen, mint Dunai Antal, Gelei Imre, Szabó György vagy éppen Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja – számolt be hírportálunknak Tóth Tibor, a csapat edzője. Hozzátette: egy döntetlen kivételével, minden mérkőzésüket megnyerték.

– Eredményük miatt mindannyian megérdemlik, hogy a nevüket elmondjam. Nagy Norbert, Nagy Zoltán, Kozák Domonkos, Balogh Zsombor, Szívós Gergő, Pataki Gergő, Csáti Imre, Zimmermann Dorián és Ternák Károly – sorolta a neveket.

Történelmet írtak az abádszalóki fiatalok: a torna tizenegy éves történetében nekik sikerült először a címvédés.
Forrás: Beküldött fotó

A díjátadó ceremónia után a csapat megtekinthette a Honvéd–Videoton Magyar Kupadöntő mérkőzést. Minden bizonnyal egy életre szóló élményt jelentett a lurkók számára, hogy aranyéremmel a nyakukban pacsizhattak és válthattak néhány szót a Honvéd és a Videoton játékosaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában