TISZAFÜRED/KARATE

2019.08.09. 20:00

Határozott elképzelése van jövőjét illetően Szabó Csengének

Kevés olyan céltudatos fiatalt találni manapság, mint Szabó Csenge. Egész eddig életét áthatja a kitartás és a kemény munka. Az iskolaválasztás során az egyik fő szempontja volt, hogy továbbra is magas szinten űzhesse a karatét.

Ujvári László

Csenge a szentesi diákolimpián sem talált legyőzőre

Fotó: Ujvári László

Az elmúlt években rendre beszámoltunk az ifjú tiszafüredi sportoló eredményeiről, aki sorra nyerte a hazai és külföldi versenyeket. Legutóbb a szentesi diákolimpián szerepelt, nem is akárhogyan, hiszen aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

– Kicsit leengedtem, de lassan visszanyerem az eredeti formámat. Egy héten háromszor edzek: futok, zsákolok, és emellett lovagolok. Minden második héten háromnapos edzőtáborban veszek részt Szentesen – osztotta meg hírportálunkkal Csenge.

Egyedül edz, ami komoly kihívások elé állítja, mivel ilyen körülmények között nehéz lendületben maradni. Szülei, valamint a szentesi csapat sokat segítik és motiválják.

Csenge a szentesi diákolimpián sem talált legyőzőre
Fotó: Ujvári László

Fiatal kora ellenére példamutató módon osztja meg energiáját az edzések és a tanulás között. Az iskolában is helytáll, nehéz tanév van mögötte. Kitűnő bizonyítvánnyal és egy nyelvvizsgával a zsebében kezdte a nyarat. Szep­tembertől a Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában folytatja tanulmányait.

Elmondása szerint elsősorban nem a katonai pálya, hanem az intézmény szellemisége vonzza. Ugyanazt tanítják, amiben eddig nevelkedett, tiszteletet és fegyelmet.

– Emelt szinten tudom majd tanulni az angolt, emellett pedig az iskola nagy hangsúlyt fektet a sportra, így továbbra is folytathatom a karatét – magyarázta.

Bár a nyár jelentős részén túl vagyunk, és közeledik az iskolakezdés, Csenge töretlenül készül a jövőre megrendezendő Fiatal Oroszlánok Világbajnokságára. Épp a napokban ért haza egy ötnapos edzőtáborból, ahol egy japán mestertől tanulhatott.

– Megtisztelő egy olyan embertől tanulni, aki a karate hazájából érkezett – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában