KOSÁRLABDA

2019.09.14. 09:14

A negyedik helyen zárt Pécsett a JKSE gárdája

Lejátszották a helyosztókat a PVSK centenáriumi tornáján, amelyre a tavalyi bajnoki évadban ötödik helyezett jászberényi kosárcsapat is hivatalos volt. Végül két szoros vereséget követően a negyedik helyen zártak Nikola Lazics edző tanítványai.

Varga Csaba

Brbaklics (labdával) 17 pontja is kevés volt a sikerhez.

Fotó: Gémesi Balázs

A torna első, szerdai napján a berényiek 93–80-as vereséget szenvedtek az elmúlt szezonban bronzérmes, házigazda pécsi csapattól. A meccsen szóhoz jutott a kanadai származású Ryan Richmond. A 23 éves, 185 cm magas hátvéd 17/15 ponttal mutatkozott be a JKSE soraiban. A másik ágon az újonc Oroszlány pedig a Szedeákot verte 81–65-re.

Csütörtökön a berényiek Szeged elleni találkozójával folytatódott a torna, tét a harmadik hely volt. A jkse.hu beszámolója szerint a szegediek kezdtek jobban, a JKSE gyenge védekezését kihasználva az első negyedben 29 pontot szereztek. A második tíz perc egészen másként alakult, összeállt a berényiek védekezése, Djorde Pantelicsék fordítottak, 41–37.

A nagyszünet után ismét fordult a kocka, a Tisza-partiak légiósaik ponterősségének köszönhetően visszavették a vezetést, melyet a záró játékrészben is megtartottak, s így ők szerezték meg a kupa harmadik helyét. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a kék-fehérek hátvédje, Juwan Staten csak három percet töltött a pályán, egy korábbi sérülése újult ki, ami remélhetőleg nem súlyos.

Szedeák – JKSE 77–71 (29–17, 8–24, 24–17, 16–13)

Szeged: Miliszavljevics 21/12, Wirth, Krapic 20/6, Balmazovics 13/3, Asbury 17. Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Kerpel-Fronius G. 2, Vágvölgyi 2, Balog, Polányi. Vezetőedző: Andjelko Mandics

Jászberény: Reed 19, Staten, Mészáros 7/3, Alekszandrov 8/6, Pantelics 15. Csere: Richmond 5/3, Buzás, Brbaklics 17, Szigedi, Lajsz. Vezetőedző: Nikola Lazics

Brbaklics (labdával) 17 pontja is kevés volt a sikerhez.
Fotó: Gémesi Balázs

A torna döntője is kiélezett küzdelmet hozott a házigazdák és az újonc Oroszlány között. A félidőben még a vendégek vezettek, ám Csirke Ferenc csapata a harmadik negyedben ledolgozta hátrányát, a negyedikben pedig izgalmas csatában a maga javára fordította az összecsapást, 72–70. A torna legjobb játékosának járó címet a pécsi Chris Smith érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában