GALÉRIÁKKAL

2019.09.17. 10:19

Megnyerte az emléktornát a jászberényi gárda

A női Extraligában szereplő Jászberény VT a hétvégén rendezte meg a Szeles Péter-­emléktornát egykori jegyzőkönyvvezetője és intézője tiszteletére.

Varga Balázs

A viadal természetesen a felkészülésüket is kiválóan szolgálta, hiszen lassan közeledik az októberi bajnoki rajt. A berényi csapat négy mérkőzést játszott a háromnapos torna során, és mindet meg is nyerte: a kolozsvári U NTT Data Cluj, a pozsonyi Slávia Bratislava, valamint a budapesti Újpest és MTK ellen, ráadásul szettet is csupán az UTE-vel szemben veszített.

A torna legjobb játékosának a jászberényiek azeri feladóját, Shafagat Alishanovát választották meg, aki az Európa-bajnokság után csupán nemrég csatlakozott a jászságiak keretéhez, ennek ellenére kiváló teljesítményt nyújtott csapatában.

Makai Péter, a jászberényi együttes vezetőedzője a klub honlapjának nyilatkozott az emléktornáról: – Nem számítottunk ilyen jó szereplésre. Sőt, a torna előtt elmondtam a játékosaimnak, nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy működőképessé formáljuk a játék- és védekezési rendszerünket. Az azeri feladónk, Shafagat Alishanova csak öt napja készült együtt a csapattal. Az, hogy ennek ellenére ilyen jól megértette magát a társakkal, annak köszönhető, hogy rutinos játékos, és már félszavakból ért mindent. Azt várom a hétvégi, kolozsvári tornától, hogy továbbfejlesszük a védekezésünket és a csapatjátékot.

Ivana Bulajics ismét a berényi csapat vezére volt.
Fotó: Gémesi Balázs

A tornagyőztes gárda tagjai

Shafagat Alishanova, Borsos Lili, Ivana Bulajics, Faragó Fanni, Mészáros Zsófia, Mizsei Leila, Iga Piątek, Radomszki Boglárka, Jekatyerina Szil­csenkova, Szerényi Gréta, Tóth Eszter, Jessica Ventura.

A csapat eredményei

Jászberény VT – U NTT Data Cluj 3:0 (18, 23, 20)

Jászberény VT – UTE 3:1 (–17, 14, 17, 19)

Jászberény VT – S. Bratislava 3:0 (19, 23, 22)

Jászberény VT – MTK Budapest 3:0 (18, 18, 17)

A torna végeredménye

1. Jászberény VT 12 pont

2. U NTT Data Cluj 6 pont

3. Slávia Bratislava 5 pont

4. MTK Budapest 4 pont

5. UTE 3 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában