Vízilabda

2019.09.08. 16:17

Szolnoki siker született a Tisza-parti pólóscsapatok csatájában

Megszerezte második győzelmét is az élvonalbeli bajnokság A csoportjában a Szolnoki Dózsa csapata, miután négy góllal legyőzte az újonc szegedi alakulatot.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A hazai gárda állományából ezúttal a szerb olimpiai-bajnok Dusko Pijetlovics kapott pihenőt, helyette honfitársa Dorde Lazics szerepelt centerposzton.

A szegediek már két góllal is vezettek, amikor Radomir Drasovics szépített, ami egyben az övéi első hazai bajnoki találat volt a szezonban. Aztán két perc alatt fordított a Dózsa, és innentől már a kezében tartotta a meccset.

A nagyszünet előtt már három gólt volt a vendéglátók előnye, 7-4. A fordulást követően Bátori Bence és Drasovics növelte az övéi előnyét. A lelkesen és szervezetten játszó szegediek kapaszkodtak, de nem tudták szorossá tenni a meccset. A szolnokiak magabiztosan nyerték meg második meccsüket is.

SZOLNOKI DÓZSA–SZEGEDI FVCS 12–8

(3–2, 4–2, 3–1, 2–3)

Vízilabda Aréna 300 néző Vezette: Marnitz M., Tordai

SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., BÁTORI 3, DRASOVICS 3, Lazics, Angyal, V. Rasovics. Csere: Dőry, Shmölcz, Várnai, SZATMÁRI 3, Teleki 1, Szeghalmi 2. Edző: Zsivko Gocics

SZEGED: MOLNÁR D. – BOGDANOVICS 4, BOROS T. 2, Farkas K., Foskolos 1, Somlai, Berki. 1 Csere: Szedmák, Bicskei, Zsigri, Börcsök, Lihoczky, Blank. Edző: Szabó Zoltán

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 12/3

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/3

Zsivko Gocics: – Nem véletlen, hogy a szegedi együttes eddig is sok gólt lőtt a mérkőzéseken, remek a játéka és a hozzáállása. Mi kemény edzésmunkából jövünk, de még mindig az építkezés stádiumában vagyunk, igyekszünk majd formába lendülni.

Szabó Zoltán: – Elismerésem a csapatomnak, hogy a Magyar Kupa után a bajnokságban a Ferencváros és a Szolnok ellen is helytállt, ami reménykeltő és önbizalom-növelő.

További eredmények, 2. forduló

A csoport: FTC–UVSE 18–9, Miskolc–Pécs 13–9, a Debrecen–Tatabánya mérkőzést pénteken rendezik.

B csoport: OSC–Kaposvár 12–6, Eger–Vasas 12–8. BVSC–Szentes 12–8, Szombathely–Honvéd 9–11

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában