Kosárlabda

2019.11.28. 19:56

Alekszics–Potocnik csere a szolnoki kosarasok kispadján

A szlovén származású Gasper Potocnik lett a Szolnoki Olajbányász kosárcsapatának a vezetőedzője, miután a klubvezetés leváltotta az eddigi trénert, a szerb Dragan Alekszicset.

Varga Csaba

Dragan Alekszics vezetőedzőnek fel kell tüzelnie csapatát

Fotó: Mészáros János

Kilátástalan játék, egyaránt sima vereség a hazai rajton az Alba Fehérvár ellen, majd idegenben a Körmend, az Oroszlány és legutóbb a címvédő Falco otthonában. Erre föl lépett a szolnoki klubvezetés, amely felbontotta Dragan Alekszics vezetőedző 2021 nyaráig szóló szerződését.

Alekszics ugyebár játékosként több évadon szerepelt az Olaj soraiban. Majd másodedzőként is dolgozott Pór Péter mellett. Mint vezetőedző, három bajnoki címet és négy Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett a piros-feketékkel. Miután a nyáron kulcsjátékosok távoztak, új embereket kellett beépítenie a csapatba, ami úgy tűnik, hogy nem sikerült, hiszen a csapat öt győzelemmel és négy vereséggel a nyolcadik helyen tanyázik.

Erre föl lépett az Olajbányász vezetése, és leváltot­ta Alekszicset. Egyúttal megállapodott a csapat szakmai munkájának irányításáról a 39 esztendős Gasper Potocnikkal, aki két évadon át dolgozott Körmenden, 2016-tól két évadon át, mindkétszer negyedik helyen végeztek. Érdekesség, hogy a 2016–2017-es szezonban a Dragan Alekszics vezette Olaj verte meg az elődöntőben a Körmendet.

– Nem a terveink szerint szerepelt a csapat az idei bajnokságban – mondta Csősz Tamás, a klub ügyvezető igazgatója – Úgy éreztük, változtatnunk kell. Úgy gondolom, Gasper Potocnik személyében egy remek, a munkája iránt rendkívül elkötelezett szakembert sikerült szerződtetnünk.

Egyúttal szeretnénk megköszönni Dragan Alekszics munkáját, klubunk történelmének kiemelkedő játékosa és edzője, csak hálásak lehetünk neki az elmúlt esztendők eredményességéért. Egyúttal sok sikert kívánunk neki további munkájához.

Csősz Tamást kérdeztük, hogy terveznek-e további változásokat a csapatnál? – Új vezetőedzőnk, Gasper Potocnik csütörtökön este tartja az első edzést a csapatnak. Egyelőre csak ennyit szeretnék elmondani…

Egy hét múlva már többet tudunk és látunk, hiszen folytatódik a bajnokság. Az Olajbányász a szintén edzőváltáson átesett Szedeák – Andjelko Mandicstól az egykori szombathelyi sikeredző, Szrecsko Szekulovics vette át a csapatot – vendége lesz jövő pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában