karate

2019.12.04. 17:10

Európa csúcsán a tiszaörsi karatés

Megvan Tiszaörs első Európa-bajnoka! Futótűzként terjedt a hír a legnagyobb közösségi oldalon, miszerint a tiszaörsi Ugró Richárd a no­vember végi, spanyolországi shotokan karate Európa-bajnokságon, a junior magyar válogatott tagjaként a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ujvári László

Ugró Richárd (jobb szélen) a magyar válogatott tagjaként állhatott a dobogó tetejére

Forrás: Beküldött fotó

Komoly kihívás és erős mezőny várta a magyar csapatot San Fernandóban, de Kovács Máté, Stum Dominik, Szlávik Bence és Ugró Richárd sikerrel vette az akadályokat. Csapatban először az olaszokat, majd a walesieket utasították maguk mögé, a döntőbe jutásért pedig az oroszokat győzték le. A fináléban Svédország legjobbjaival néztek farkasszemet, és végül az aranyérem a magyar legények nyakába került.

Ugró Richárd (jobb szélen) a magyar válogatott tagjaként állhatott a dobogó tetejére
Fotó: Beküldött fotó

– Egyéniben is elindultam, de kiestem, amikor a legjobb négybe jutásért küzdöttem – mesélte Ugró Richárd. – Nagyon sokat kell még edzenem, hogy jobb legyek, mint az ellenfeleim – fogalmazott a Kunmadarasi KSE fiatal sportolója, akinek a felkészülését és fejlődését Hamari János edző felügyeli. A tizennyolc éves Ricsi határozott célja, hogy a középiskola elvégzése után sikerrel vegye a fekete öves vizsga kihívását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában