Vízilabda

2019.12.20. 08:58

Szolnokiakkal készül válogatottunk az Eb-re

Férfi pólóválogatottunk gőzerővel készül a január 12-én rajtoló budapesti Európa-bajnokságra. A keret tagja két szolnoki játékos: Nagy Viktor és Angyal Dániel.

Varga Csaba

Angyal Dániel is készül a válogatottal

Fotó: Illyés Csaba

Märcz Tamás szövetség kapitány 17 játékossal kezdte meg felkészülését az olimpiai kvalifikációs Eb-re.

– Kedd óta napi két edzéssel december 23-ig készülünk a Duna Arénában – mondta az MTI-nek a kapitány.

– Lehetett volna a korábbi évekhez hasonlóan magasabb létszámú keretet is összehívni, de most igyekeztem picit szűkebben mérni. Ennek elsősorban az az oka, hogy nagyon kevés az idő, kevés a felkészülési mérkőzés, ezáltal gyorsabban kell haladni az Európa-bajnokság csapatkijelölését illetően.

Mint megtudtuk, egyetlen nemzetközi torna szerepel az Eb-felkészülés programjában: január 3–5. között az olaszországi Cuneóban a házigazda mellett Görögország és az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

– Várakozással teli vagyok, mint mindig, nagyon jó érzésekkel várom a munkát. Arról nem beszélve, hogy különleges év elé nézünk, miként 2017-ben és 2018-ban, ismét nagy hazai tornát, világversenyt rendezünk, márpedig itthon játszani mindig fantasztikus érzés – tette hozzá a szakember.

Az Eb tehát január 12-én kezdődik, a mieink ellenfelei Spanyolország, Törökország és Málta csapatai lesznek a C jelű négyesben.

Angyal Dániel is készül a válogatottal

A férfiválogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC). Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mind- annyian: FTC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában