JÉGKORONG/galériával

2020.01.22. 09:41

A bronzért játszhat a Jászberény Lehel HC

A Jászberény Lehel HC a Kanadai Magyar Hokiklub csapatát fogadta az OB III. elődöntőjében.

Varga Balázs

Vas Milánnak (kékben) sem volt könnyű dolga

Fotó: Gémesi Balázs

A két nyert mérkőzésig tartó párharc első találkozóját 11–6-ra a KMH nyerte, a második meccs viszont szorosabb csatát hozott. Szorosabbat, pedig eleinte nem úgy tűnt. Az első harmadot 4–1-re nyerték a vendégek, ám szép lassan kapaszkodott a Berény.

A középső játékrészben még csak egy gólra sikerült felzárkózni (5–6), azonban az utolsó harmadban, a 48. percben Szajka György találatával kiegyenlített a Lehel. Egy KMH-gólt követően ismét Szajka egalizált (7–7), ám az utolsó másfél percben Kis Balázs kétszer is betalált a berényi kapuba, így a vendégek 9–7-re győztek. Ezzel a KMH jutott a döntőbe, a Lehel a bronzéremért játszhat majd a Szigeti Bikák–Hargitai Farkasok párharc vesztesével – ebben előbbi csapat vezet 1–0-ra.

Vas Milánnak (kékben) sem volt könnyű dolga
Fotó: Gémesi Balázs

Jászberény Lehel HC–KMH SE 7–9 (1–4, 4–2, 2–3)

Jászberény, 200 néző. Vezette: Palla, Sütő G.

Lehel: Baranyi – Bató (1), Kovács A. – Hajdú Á., Rácz T. (2) – Tóth I. 2 (4) – Bálint A. 2 (2), Nagy I. Z. 1, Nagy II. Z. – Szajka 2 (1), Tóth D., Vas M. (1) – Gedei (1), Hornyák, Pető.

Játékos-edző: Gedei Gábor.

KMH: Pintér G. – Bessenyei (1), Gömöri – András Sz. (1), Papp K. – Dékány, Farkas I. – Ka­tan­csics, Mizsányi – Asztalos (1), Fehér N. 1, Kis B. 2 (2) – Francsics 3, Harmathy 1 (2), Kol­benheyer – Farkas Z., Ro­mits, Tunyogi 2. Edző: Bóta Gusztáv.

Kiállítások: 14, ill. 26 perc

Kapura lövések: 30–50

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában