Labdarúgás

2020.02.05. 18:07

Élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokat igazolt a MÁV FC

Ugyan hivatalos bejelentés még nem történt sem a Szolnoki MÁV, sem más klub részéről, biztossá vált, hogy a kék-fehérekhez igazol Albert Ádám és Novák Csanád is – a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) adatbankja szerint már mindkét futballista a szolnoki egylet tagja.

Varga Balázs

Albert Ádám (balra) tavasszal már a szolnoki kék-fehéreket erősíti

Fotó: Csabai István

A 25 éves Novák Csanád az élvonalbeli Mezőkövesd játékosa – melynek színeiben a 2017–18-as idényben húsz mérkőzésen pályára is lépett az NB I.-ben –, kölcsönbe érkezett a MÁV-hoz, így egyelőre június 30-ig szól a szerződése. A csatár az előző fél évet Szombathelyen töltötte – vasárnap épp a Haladás ellen mutatkozhat be a Tiszaligetben –, azt megelőzően pedig Zalaegerszegen futballozott egy évet, míg korábban a Vasas és a Gyirmót játékosaként szerepet kapott az első osztályban is.

Albert Ádám (balra) tavasszal már a szolnoki kék-fehéreket erősíti
Fotó: Csabai István

A 29 esztendős Albert Ádám a szintén NB II.-es Dorogtól tette át a székhelyét Szolnokra – az ősszel tizennégy másodosztályú bajnokin lépett pályára a középpályás. A 2018–19-es szezon második felét Jászberényben töltötte, előtte Soroksáron és Cegléden futballozott a második vonalban, míg Kaposváron és Egerben egy osztállyal fentebb is szóhoz jutott, így NB I.-es rutinnal is rendelkezik.

Mindkét labdarúgó feladata elsősorban a támadások segítése lesz. Edzőmérkőzésen már pályára léptek a MÁV színeiben, de az igazi erőpróba vasárnap, a bajnokságban következik, amikor a kiesőhelyen álló Haladást fogadják a Tiszaligeti Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában