Cselgáncs / Galériával

2020.03.10. 11:01

Hoffer Norbert bajnok lett a szolnoki diákolimpiai döntőn

Óriási mezőny, 52 klub mintegy háromszáz dzsudokája lépett tatamira a serdülő diákolimpiai országos döntőn, a Bíber Pál-emlékcsapatversenyen, a szolnoki Tiszavirág Arénában.

Varga Csaba

Kemény meccseket vívtak a gyerekek a seregszemlén, amelyen há- romszáz dzsudoka indult

Fotó: Csabai István

Az egykori szolnoki testnevelő tanárra, edzőre, sportemberre, a 2014-ben elhunyt Bíber Pálra ezúttal is méltó módon emlékeztek meg a Tisza-parti megyeszékhelyen, ahol ezúttal is a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola rendezte meg a megméretést. A judoinfo.hu szerint éppen ötven éve, 1970-ben Bíber Pál kezdeményezésére és szervezése alatt lett Magyarországon elsőként létrehozva az országos diákolimpia a dzsúdó sportágban.

– Mindegyik súlycsoportban óriási, végig kiélezett csaták folytak – mondta lapunknak Török Ferenc, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola vezetőedzője.

– A fiúk 66 kg-os mezőnyében 21 versenyző indult, közülük a végig nagyszerűen versenyző Hoffer Norbert diadalmaskodott, aki a Kodály Zoltán Általános Iskola tanulója. A hölgyek mezőnyében 63 kg-ban Nádor Adél (Rákóczi Á. I.) és +63 kg-ban Mondok Viktória (Rákóczi Á. I.) egyaránt bronzérmet szerzett. Csapatban, a Bíber Pál-emlékversenyen már a klubjaikat képviselték a gyerekek. A Miskolci VSC gárdája nyerte az emlékkupát, második a Vasas, míg a harmadik a Dunaharaszti lett, a mi együttesünk a nyolcadik helyet szerezte meg az 52 egyesület versengésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában