Vízilabda

2020.04.17. 07:45

Akár nyáron is játszhatnak a magyar vízipólósok

Mint tudjuk, jövő nyáron rendezik majd az olimpiai játékokat Tokióban. Férfiválogatottunk Eb-győzelmével szerezte meg az olimpiai kvótát.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ötkarikás játékok halasztásával felszabadult bizonyos idő arra, hogy eltolják későbbre a bajnoki szezon befejezését. Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke optimista azt illetően, hogy be tudják fejezni a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságokat. Az elnök az M1 tévécsatornának, valamint az MTI-nek elmondta, a szervezet május 11-ig függesztett fel minden sorozatot – ez 42 bajnokságot jelent –, ekkor ülésezik majd az elnökség, és várhatóan dönt a folytatásról, illetve arról, hogy milyen formában lehet befejezni ezeket.

Megjegyezte, optimista a folytatással kapcsolatban, és meglátása szerint a nyári időszakban nyitott uszodákban, verőfényes napsütésben lehet majd mérkőzéseket rendezni. Ahogyan elmondta, mindez természetesen komoly előkészítő munkát igényel, ugyanis van, hogy az MVLSZ kétszáz találkozót bonyolít le egy héten.

Vári Attila elmondta, optimális esetben a csapatok júliusban edzésbe tudnak állni, a nagyjából egy hónapos felkészülés után ugyanennyi idő állna rendelkezésre a mérkőzések lebonyolítására.

Nemrégiben Angyal Dániel, a Szolnoki Dózsa Eb-aranyérmes bekkje is pozitívan nyilatkozott a nyári meccsekről:

– Jó és élvezetes lenne meccseket játszani a nyitott medencében, még több néző előtt, mint eddig. Egy biztos, megvan a varázsa az ilyen mérkőzéseknek. Az más kérdés, hogy az elhúzódó bajnokság sok kérdést is felvet, mint például azt, hogy a játékosok egy részének június végén lejár a szerződése. Nyilván még az sem eldöntött, hogy a nyári bajnokság még az idei vagy a következő szezon égisze alatt zajlana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában