Szabadidősport

2020.06.09. 13:22

Beindult az élet a tiszaligeti létesítményekben

Véget ért a karantén­kor­szak, így már az amatőr sport, a szabadidősport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett. Ilyenkor sokan felteszik a kérdést, hol lehet itt sportolni? Szolnokon évtizedek óta a tiszaligeti létesítményekben lehet leginkább különböző sportokat űzni, de a Széchenyi és a Tallinn városrészen is könnyen találni olyan pályákat, ahol valamilyen formában sokat lehet tenni az egészségünkért.

Varga Csaba

A Tiszaligetben található kondiparkban naponta sokan használják a különböző erősítő sporteszközöket

Fotó: Mészáros János

Ribár Zsuzsanna, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezési csoportvezetője, egyben a Magyar Szabadidősport-szövetség alelnöke amondó, hogy máris tudják fogadni létesítményeikben a mozogni vágyókat.

– Immár több esztendeje él és működik az ingyenes Tárt Kapus Programunk – mondta hírportálunknak Ribár Zsuzsanna.

– Hét sportágban – lakossági gimnasztika, tenisz, retró zenés torna, alakformálás, labdás játékok, rehabilitációs torna – kínálunk sportolási lehetőségeket, mindegyik az amatőr szabadidősportról szól. Közülük a leghamarabb az egyik legtöbb embert megmozgató sportágat, a kispályás focit – annak márciusban felfüggesztett bajnokságait – június 4-én folytatták. A Tiszaligeti Stadion műfüves játékterén továbbra is hétköznapokon, délután és este pattog a futball-labda, négy osztályban 45 csapat érdekelt a küzdelmekben. Szerencsére a játékosok, a résztvevők mindenben partnereink, közösen tartjuk be a veszélyhelyzetben előírt higiéniai és egészségügyi előírásokat.

A Tiszaligetben található kondiparkban naponta sokan használják a különböző erősítő sporteszközöket
Fotó: Mészáros János

A sportszakember arról is beszélt, hogy a kispályás focit követve már javában zajlanak a szépkorúak és a szívegyesület által szervezett tornák. A nordic walking kedvelői is útnak indultak a napokban. Akik pedig egyénileg vagy saját közösségükben kívánnak mozogni, díjtalanul látogathatják a megyeszékhelyen a tiszaligeti sportpályákat a Hiszek Benned Program keretén belül, előzetes bejelentés alapján.

– A veszélyhelyzetben sajnos elmaradtak a rendre óriási érdeklődéssel kísért sportos rendezvényeink, mint a III. Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás, a Coop Májusfa Futás, valamint a Sportok, gólok éjszakája. Ellenben június utolsó hetében indulnak nyári táboraink, amelyben hat sportágban is várjuk a gyerekeket. Szeptemberben pedig a nagy hagyományú szabadidő-diáksport eseményünket, a Tiszaligeti Napokat immár 57. alkalommal rendezzük meg a megyeszékhelyen – újságolta Ribár Zsuzsanna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában