Kosárlabda

2020.06.16. 09:58

Két játékos és az edző biztosan marad a JKSE-nél

A következő idényben is Miljan Csurovics lesz a Jászberényi KSE vezetőedzője, emellett több játékos is elkötelezte magát a jászsági klub mellett.

Varga Balázs

A negyvenhat esztendős szerb edző, Miljan Csurovics (balra) ül a továbbiakban is a jászberényi csapat kispadján

Fotó: Gémesi Balázs

Nem mondhatni, hogy záporoztak volna a hírek a férfi NB I.-ben szereplő JKSE háza tájáról, hiszen azóta, hogy márciusban lefújták a bajnokságot, gyakorlatilag semmit sem lehetett tudni a csapatról. Már esetleg rosszat is lehetett sejteni azzal kapcsolatban, hogy hol és kikkel rajtol el a gárda a következő szezonban. Azonban hétfő délelőtt megtörte a csendet Petőfi Áron, a berényi klub elnöke az egylet hivatalos honlapján.

A közlemény szerint sikerült megállapodni Miljan Csuroviccsal, így a 46 esztendős tréner irányítja majd a csapatot a 2020–21-es idényben is – a szerb edzőt januárban nevezték ki a JKSE élére. Szintén a jászberényieket erősíti a továbbiakban is – csak épp a pályán.

A negyvenhat esztendős szerb edző, Miljan Csurovics (balra) ül a továbbiakban is a jászberényi csapat kispadján
Fotó: Gémesi Balázs

– Aleksza Brbaklics, a szerb bedobó zsinórban a harmadik szezonját kezdheti majd meg a kék-fehérek soraiban, miután a 2017–18-as évadot követően visszatért Fehérvárról. A másik szerződést hosszabbító kosaras Ruják Bence, a 25 esztendős irányító szintén évek óta a Berény erőssége.

Érkezőkről is beszámolt a klub honlapja, három játékos már biztosan csatlakozik a JKSE következő idénybeli keretéhez. A magyar mag kialakítása során sikerült megegyezniük egy korábbi jászberényi kosarassal, a négyes poszton bevethető Czirbus Józseffel, aki a második ligás Veszprémtől tér vissza. Két fiatal is a jászsági gárdában folytatja pályafutását, az egyikük a 21 éves bedobó, Füzi Róbert, aki szintén Veszprémből teszi át székhelyét Berénybe.

A másik ifjonc az ugyanúgy 1999-es születésű, egyes és kettes poszton is játszó Katona Bence, aki a NB I/B-s MAFC-ot hagyja ott a jászberényiek kedvéért. A két ifjú titán érkezése azért is fontos, mert a következő idényben már alkalmazzák az U23-as szabályt, mely szerint az alapszakaszbeli mérkőzések első félidejében legalább egy, 23 évnél fiatalabb magyarnak végig a pályán kell lennie.

Természetesen a keret még korántsem végleges, Petőfi Áron elmondta, hogy folynak a tárgyalások idegenlégiósok szerződtetéséről is, akiket viszont nyilván csak akkor jelentenek majd be, ha a szerződéseket már aláírták.

Játékosmozgások Jászberényben

ÉRKEZETT: Czirbus József (Veszprém), Füzi Róbert (Veszprém), Katona Bence (MAFC).

MARADT: Aleksza Brbaklics, Ruják Bence, Miljan Csurovics (vezetőedző).

TÁVOZHAT/TÁVOZOTT: Remon Nelson, Ian Baker, Brendon Pen, Nemanja Alekszandrov, Djordje Pantelics, Mészáros Máté, Buzás Bence, Peringer Balázs, Mondi Richárd, Vas Teplán Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában