Labdarúgás

2020.08.20. 15:30

Tiszatenyőn jótékonysági tornát szerveztek Rebekáért

Jótékonysági torna alkalmából gyűltek össze a női focisták Tiszatenyőn a napokban. A jó hangulatú délutánon a helyi négyéves kislány, Rebeka segítségére siettek a sportkedvelők, de a falu apraja- nagyja is. A kezdeményezésre több százezer forint adomány gyűlt össze, melyet a Gulyás család egy külön szobát építésére fordít.

P. Pusztai Nóra

Tószegről, Törökszentmiklósról, Fegyvernekről és Farmosról érkeztek hölgycsapatok

Forrás: Gál István

Gyülekeztek a focisták a tiszatenyői műfüves pálya mellett szombaton délután. A tószegi, farmosi, fegyverneki, valamint törökszentmiklósi lányok és anyák egy jó ügy érdekében érkeztek a faluba: jótékonysági tornán léptek pályára, melynek bevételével a négyéves Rebekának és családjának próbáltak segíteni. A kislányról ugyanis tavasszal derült ki, hogy rosszindulatú nyirokcsomó-daganattal küzd. A mindig mosolygós Rebeka jókedve töretlen, a kemoterápiák miatt viszont sok időt tölt kórházban.

– Télen kezdődött minden, nagyon sokat köhögött Rebeka – kezdte történetüket Gulyás Szandra, a kislány édesanyja.

– Végre márciusban sikerült elintézni, hogy megröntgenezzék, kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása van. Az állapota a további kezelések ellenére sem javult, ezért április végén CT-vizsgálat következett, ami kimutatta, hogy több kis csomó van a tüdejében, emiatt MR-vizsgálatot végeztek Budapesten. Ezután biopsziára küldték májusban, és két héttel később kerültünk Debrecenbe, a gyermekonkológiára. Június elején el is kezdődött a kemoterápiás kezelés, ami várhatóan hat hónapig tart majd – részletezte.

Anyagilag és lelkileg is megterhelő időszak ez a család számára, de kitartanak, és egymást erősítik. Az édesanya táppénzen van, míg az édesapa, Zsolt dolgozik. A helyzetüket az is nehezíti, hogy a férfi súlyos szívbetegként szívátültetésre vár. De nem csüggednek, kart karba öltve teszik meg a következő lépéseket.

– Jelenleg egy külön szoba építésén dolgozunk, hiszen a kemoterápiák után meg kell teremteni Rebekának a szükséges higiénés feltételeket – hangsúlyozta az édesanya.

Tószegről, Törökszentmiklósról, Fegyvernekről és Farmosról érkeztek hölgycsapatok
Fotó: Gál István

Erről szerzett tudomást Máté Noémi, a jótékonysági torna egyik szervezője is.

– Mindenképpen szerettünk volna egy jó hangulatú minitornát szervezni, amikor megláttuk, hogy a falunkban élő családnak segítségre van szüksége. A férjemmel, Kinyik Zoltánnal – aki a csapatunk edzője – egyből arra gondoltunk, hogy a jó ügy mellé állunk – árulta el Noémi.

– Augusztus elején láttunk neki a szervezésnek, ahogy telt az idő, úgy érkezett egyre több felajánlás. Több is, mint amiről álmodni mertünk. A családnak egyébként is minden segítség jól jön, hiszen már bele is kezdtek az építkezésbe – magyarázta.

A szervezők változatos programokkal kedveskedtek a gyerekeknek, akik így például egy lovas kocsira is felülhettek
Fotó: Gál István

– Bukta Csabát korábbról ismerjük, ahogy a felajánlott dedikált mezének híre ment, Fogl Katalin válogatott, volt Fradi-játékos is felkeresett bennünket, de név nélkül is érkeztek relikviák. A mezekre az esemény közösségi oldalán is lehetett licitálni. De a meghívott női csapatok is kisebb-nagyobb összegekkel hozzájárultak a család építkezéséhez, ahogy a tombolatárgyak vásárlói és az önkormányzat is – emelte ki.

A mérkőzések mellett számos gyerekprogrammal – úgy mint lovaskocsikázás, arcfestés vagy óriásbuborék-fújás – kedveskedtek a résztvevőknek. A napot tombolahúzással zárták.

Olvasóink is segíthetnek a kislánynak

Akik szeretnének valamekkora összeggel hozzájárulni Rebeka felépüléséhez, azok az alábbi bankszámlaszámlára utalva tehetik meg.

A bankszámla tulajdonosa: Gulyás Szandra (édesanya), OTP Bank, 11773456–01014800

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában