LABDARÚGÁS

2020.09.10. 10:07

Megyénk öt csapata várja a sorsolást a Magyar Kupában

Csütörtökön este sorsolnak a Mol Magyar Kupában, amelyben öt megyei csapatunk érdekelt. A ma 19 órakor kezdődő eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.

Varga Balázs

A tiszaföldvári csapat a megyei selejtezőbeli három mérkőzése során tizenöt gólt rúgott, és mindössze egyet kapott

Fotó: Pesti József

Az MK 2020–21-es szezonjában a 128 csapatos főtáblán alanyi jogon indulnak az első, másod- és harmadosztályú együttesek – a tartalékcsapatokat kivéve, amelyek nem szerepelnek a sorozatban –, így hát a Szolnoki MÁV, a Jászberény és a Tiszafüred is itt kapcsolódik be. Az első három osztályt képviselő 81 gárda mellé 47 egylet érkezik selejtezőn keresztül a megyei bajnokságokból. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Mezőtúr és a Tiszaföldvár harcolta ki a részvételt a háromkörös kvalifikációt követően.

A tiszaföldvári csapat a megyei selejtezőbeli három mérkőzése során tizenöt gólt rúgott, és mindössze egyet kapott
Fotó: Pesti József

A kupa idei lebonyolításáról tudni kell, hogy ebben a főtábla első körében – papíron a hatodik fordulóban – az élvonalbeli és az NB II.-es csapatok kiemeltek, így nem találkozhatnak egymással. Mindez azt jelenti, hogy a mieink közül a Szolnoki MÁV csak alacsonyabb osztályú együttest kaphat, a többiek viszont akár NB I.-es gárdákkal is összecsaphatnak. A párharcok a mostani idénytől kezdve egy mérkőzésen dőlnek el, és mindig az alacsonyabb ligás csapat játszik otthon – ha azonos osztályban szerepelnek, akkor az fél lesz a pályaválasztó, amely nevét először húzzák ki a sorsoláskor.

Szintén fontos információ, hogy a hatodik fordulót szeptember 19–20-án rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában